avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Identificare mostenitor -ce institutie a statului este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Identificare mostenitor -ce institutie a statului este obligata sa raspunda?

Buna ziua

In blocul in care locuiesc - Bucuresti sect 1- exista o garsoniera ai carei proprietari (sot si sotie) au decedat in decursul anului trecut (erau proprietari in calitate de mostenitori ai garsonierei, aceasta nefiind locuita deloc in ultimii 10 ani - de la data dobandirii ca mostenire, din anul 2007, ca atare vecinii nu au pastrat legaturi stranse cu acesti proprietari/mostenitori).
Din informatiile noastre, exista o fiica a lor care a achitat cheltuielile aferente proprietatii in acesti 10 ani, dar care dupa decesul acestora nu s-a mai prezentat la Asociatia de Proprietari. Contactul cu aceasta s-a pierdut.

Ca atare, locuinta acumuleaza datorii, fiind o problema pentru bugetul Asociatie de .

Exista un demers legal care poate fi facut de Asociatie si obligativitatea institutiilor statului de a identifica mostenitorul actual al locuintei, si de a furniza asociatie date lui de contact?
Ce institutie trebuie abordata, Administratia Financiara sau Politia -evidenta Populatiei?

Multumim
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Decembrie 2017
Noamy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andreas68 , utilizator 09:40, 4 Decembrie 2017
Camera Notarilor Publici, Evidenta Populatiei, Primaria de sector si Oficiul de cadastru.
La Camera Notarilor Publici există declarația de acceptare a succesiunii, astfel că veți ști cine este moștenitorul defuncților, cu atât mai mult că aceștia au decedat anul trecut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatia proprietar neclarificata, datorii mari la intretinere mister1983 mister1983 Buna ziua, as avea nevoie de un sfat pentru problema pe care urmeaza sa il descriu: Intr-un bloc exista o garsoniera a carei proprietar nu mai locuieste ... (vezi toată discuția)
Mostenitor posibil fals.. cum aflam cu certitudine daca este real? Raduan1 Raduan1 Buna ziua, Avem in bloc o garsoniera a carui proprietar a decedat on 2009 (avem confirmarea de la evidenta populatiei). Din 2009 si pana astazi nu a mai ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar se pune pe nume sau pe imobil? IonicaTudor IonicaTudor Buna ziua, Am o garsoniera mostenita de la tatal meu decedat martie 2018. Am obtinut certificat de mostenitor si extras de carte funciara(19 iunie). Am ... (vezi toată discuția)