avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contract inchiriere la Administratia financiara
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contract inchiriere la Administratia financiara

Buna ziua, am o problema in legatura cu un contract de inchiriere pe care l-am depus la administratia financiara. Promblema este urmatoarea : In urma cu cateva zile am gasit un chirias pentru apartamentul meu, pana sa imi dea avansul chiriasul mi-a zis ca are nevoie de o copie dupa contractul la administratia financiara ( sectorul 4) asa ca m-am dus am facut contract pe suma convenita, chiriasul mi-a zis ca nu poate ajunge si sa semnez in locul ei ( am scris cu majuscule numele) iar dupa cateva zile ,neprimind niciun avans am hotarat sa reziliez contractul. Problema este ca am nevoie de prezenta chiriasului la Administratia financiara pentru a rezilia contractul, dar relatia noastra nefiind una buna in momentul de fata , aceasta refuza sa se prezinte, in consecinta trebuie sa platesc impozit pe niste bani pe care nu-i primesc. As dori sa stiu cum pot scapa de acest contract avand in vedere variabilele urmatoare (semnatura mea in locul chiriasului pe contractul de la Administratia Financiara- numele scris cu majuscule , chiriasul care nu vrea sa se prezinte la Administratia financiara si Administratia financiara care nu ma lasa sa reziliez contractul fara chirias.) * mentionez ca am facut un contract de un an de zile, iar chiriasul nu are o copie a acestuia si de asemnea nu am primit nici un leu din suma convenita.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2013
Rula, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 23:56, 2 Martie 2013
Ati facut o greseala foarte mare ca ati semnat in locul chiriasului si mai mult de atat ati inregistrat un contract care nu a fost acceptat de acesta in mod legal. Aveati termen 30 de zile de la data incheierii contractului sa il inregistrati la organul fiscal.
Conform precizarilor organelor fiscale, la incetarea contractului trebuie sa prezentati o dovada in acest sens, din care sa rezulte incetarea contractului inainte de termen, adica o reziliere de comun acord.
Un material ajutator, pentru viitor: [ link extern ]
Administratia Financiara sector 4 ma obliga sa vin cu chiriasul pentru rezilierea contractului acest lucru fiind o problema in contextul in care acesta nu vrea sa vina (nu am ramas deloc in relatii amiabile).
De asemenea , nu am incercat sa falsific semnatura, am scris cu majuscue numele acestuia (nu as avea niciun interes sa platesc impozit pentru niste bani pe care nu-i primesc) . Multumesc pentru raspuns!
Nu cred ca va obliga sau daca v-au pretins asa ceva este un abuz. Ceea ce doreste organul fiscal este o dovada ca acel contract de inchiriere a incetat iar dumneavoastra nu mai realizati venituri in urma acestuia. Incercati sa convingeti "chiriasul" sa semneze o reziliere de comun acord, iar aceasta depuneti-o la organul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere! zamatei zamatei Buna Ziua, Doresc sa reziliez un contract de inchiriere unde proprietari sunt eu si fosta sotie de care sunt deja divortat si in proces de partaj, aceasta nu ... (vezi toată discuția)
Neplata chiriei Danmoldoveanu1969 Danmoldoveanu1969 sint chirias, respectiv am inchiriat o garsoniera de la o persoana fizica cu contract la administratia financiara, am platit un avans pe o luna si plata in ... (vezi toată discuția)
Termeni contract inchiriere maria_miriam maria_miriam Buna ziua, tocmai am scapat de un chirias fara contract care m-a lasat cu intretinere si curent neplatite, si doresc sa inchiriez in continuare apartamentul, ... (vezi toată discuția)