avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare dubioasa
Discuție deschisă în Executare silită

Executare dubioasa

Buna. As dori sa stiu daca un imobil, respectiv casa, poate face obiectul executarii silite, in conditiile in care imobilul respectiv a fost instrainat, pe baza unui contract de vanzare-cumpare, care a fost depus la Primarie?
Adica daca contractul de vz-cump poate fi atacat, :frantic:persoana care a cumparat casa, nefacand demersurile pt intabulare.
Nu stiu daca are importanta, dar nu e vorba de vreo banca, ci de partea civila a unui proces penal#-o.
Cel mai recent răspuns: bianca12 , utilizator 20:01, 23 Martie 2013
Cand a fost facuta instrainarea? Inaintea inceperii executarii silite sau dupa?In general notarul noteaza contractul, in CF , nu partea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2013
avvalentina, utilizator
a fost facuta inainte
Noul proprietar trebuie sa verifice ce figureaza la Cartea Funciara, imobilul a iesit din patrimoniul vanzatorului " executat" silit.
Daca imobilul a fost vandut legal, prin act autentic, nu face obiectul executarii silite, insa se poate cere revocarea actului de vanzare, ramane de vazut cu ce sanse. Daca se putea anticipa rezultatul procesului penal si se dovedeste si complicitatea tertului la crearea starii de insolvabilitate.. posibil sa reuseasca.
Daca noul proprietar nu si-a intabulat dreptul de proprietate, dreptul sau nu este opozabil partilor, deci nici creditorului urmaritor, astfel ca imobilul poate fi executat silit ca si cand ar fi in patrimoniul debitorului. Chiar daca noul proprietar isi intabuleaza dreptul dupa notarea somatiei emise de executorul judecatoresc, el ramane obligat catre creditor, in limita pretului platit pentru imobil.

Alte discuții în legătură

Actiune pauliana sau revocatorie articolul 975 codul civil ketchuphot ketchuphot Am contractat un credit de nevoi personale fara ipoteca pe care din motive obiective nu am fost in masura sa-l rambursez.La data contractarii imprumutului eram ... (vezi toată discuția)
Vanzarea imobilului ipotecat. ma pot folosi de prev.art.1790 c.civ. ? ContSters40598 ContSters40598 Ca si creditor am un drept de ipoteca legala (luat in cursul unui proces penal) asupra unui imobil. Ipoteca a fost transcrisa la registrul de CF. Ulterior ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie pe baza unui contract notarial de imprumut gabytz74 gabytz74 Am de recuperat o suma de bani (50.000 RON) de la un individ. Au trecut 9 luni de la data scadenta. Actul pe care l-am semnat in fata notarului are titlu ... (vezi toată discuția)