avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute de vedere in caz de indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute de vedere in caz de indiviziune

Buna ziua ,
Am urmatoarea problema , suntem in proces de iesire din indiviziune cu vecini nostri. Vreau sa stiu daca in momentul in care se stabilieste limita de proprietate se respecta codul civil in sesul ca se tine cont de distantele de la ferestre catre linia de proprietate ( locul unde va fi gardul intre noi . Casa este formata din doua corpuri ,pozitionate in L . Exista destul loc pentru a respecta codul civil privind pozitionarea gardului. Deci instanta tine cont de Codul Civil sau de altceva?

mUltumesc!
In procesul de iesire din indiviziune nu se pune problema serviturii de vedere. Daca ulterior se vor ivi astfel de probleme puteti reclama .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta intre casa vecinului si gardul dintre noi cristisorin cristisorin Buna ziua! As vrea sa stiu ce distanta trebuie sa fie intre casa vecinului si gardul care ne desparte, vecinul meu tocmai si-a construit o casa de la ... (vezi toată discuția)
Distanta legala fata de gard catalucan catalucan Buna ziua, am construit anul acesta o casa. In proiect distanta fata de gardul vecinului era de 60cm conform Codului Civil. Vecinul m-a amenintat ca o sa am ... (vezi toată discuția)
Distanta intre doua case LovinAlina LovinAlina As dori sa stiu si eu urgent care este distanta intre 2 case legala,specific ca vecina mea are gardul la coltul casei mele,nici 1 cm nu am in spatele casei,2 ... (vezi toată discuția)