avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA casa de marcat
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA casa de marcat

Buna seara. Probabil s-a discutat foarte mult aici despre aceasta problema, dar nu am gasit nimic concret.

Mama, este PFA comertul cu fructe si legume. Pana astazi, nici nu a stiut ca este nevoie de casa de marcat. Astazi control de la Garda Financiara. Unde este casa de marcat? Avertisment pt casa de marcat +amenda ca nu are un registru de incasari(ceva de genul asta)+ luat banii, vanzarea pana la ora respectiva.

Daca este impozitata la norma, cat declara.... ce rost mai are casa de marcat?
Este nevoie de acel registru de incasari, care ar trebuii, completat zilnic?
Se poate face asa ceva...sa ia banii?

De casa de marcat...am gasit si legea, respectiva, dar am vazut ca sunt exceptii. In mare... a fost corect cum au procedat? si ce acte,hartii, ar trebuii sa ai, ca sa fie totul in regula?...in afara de acel borderou de achizitii....
Sincer....am ramas tampit, cand am auzit ce s-a intamplat...nu stiu daca a fost abuz, sau ceva normal cum au actionat...

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 19:11, 2 Martie 2013
Va trebuie casa de marcat.
Va trebuie registru jurnal de incasari si plati in care, daca sunteti platitor pe norma de venit, completati doar la incasari cu raportul Z scos zilnic de la casa de marcat.
Multumesc pt raspuns.

Desi nu vad nici un rost...pt ca impozitul se plateste la norma...de ce ar trebuii completate incasarile, ne vom conforma legilor(oricum ar fi ele).
Procedura duce spre tva, caci daca depasiti veniturile de 65 000 euro anual, va trebui sa va inregistrati ca platitor de tva.
Putem doar sa visam la 65000euro...
Multumesc! O seara buna tuturor!
Obligativitatea existentei casei de marcat este reglementata de OUG nr. 28 din 1999. Activitatea mamei dumneavoastra nu se se incadreaza in situatiile scutite de aceasta obligatie - a se vedea art. 2 din acest act normativ.
Nu confundati modalitatea de plata a impozitului pe venitul obtinut de mama dumneavoastra cu obligatia evidentierii incasarilor si a emiterii bonului fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente contabile pt. i.i. cu norma de venit ginan ginan ce documente contabile ar trebui sa prezint unui control al garzii financiaredaca sunt I.I. cu norma de venit ( in afara de registru specisal la casa de ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa detin obligatoriu casa de marcat? floreastefan floreastefan Buna ziua Avand firma PFA ( activitate: vanzarea de leguma si fructe), cu norma de venit, fara a fi obigat sa tin evidenta contabila, am oligatia de a ... (vezi toată discuția)
Documente justificative pentru vanzare legume fructe taraba lululuiza lululuiza Buna ziua , As dori sa stiu pe ce baza pot inregistra veniturile din vanzare de legume fructe , in cazul in care angajatorul nu isi achizitioneaza casa de ... (vezi toată discuția)