avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Trebuie sa detin obligatoriu casa de marcat?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Trebuie sa detin obligatoriu casa de marcat?

Buna ziua

Avand firma PFA ( activitate: vanzarea de leguma si fructe), cu norma de venit, fara a fi obigat sa tin evidenta contabila, am oligatia de a detine casa de marcat?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 12:07, 10 Februarie 2014
Daca aveti magazin trebuie sa folositi casa de marcat.
Si pentru cei care au optat pentru impunerea pe norme de venit, trebuie sa completeze in RJIP zona de incasari. Deci veti scoate de la casa de marcat raportul z la sfarsitul programului si-l veti inregistra in RJIP. Pentru ca daca depasiti un anumit plafon de incasari, veti fi obligat sa va inregistrati ca platitor de tva.
Pe langa casa de marcat sunteti obligat si sa tineti anumite registre( care nu sunt obligatorii la PFA dar dvs aveti vanzare, deci va trebuie) : Registrul de casa, Borderouri de cumparare ( daca aveti furnizori pf), o gestiune( depinde de produse)..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente contabile pt. i.i. cu norma de venit ginan ginan ce documente contabile ar trebui sa prezint unui control al garzii financiaredaca sunt I.I. cu norma de venit ( in afara de registru specisal la casa de ... (vezi toată discuția)
Nir la facturi paypoint? gabr2015 gabr2015 buna ziua.va rog o explicatie..sun un if neplatitor de tva. am primit facturi de la paypoint pentru vanzarea de incarcari electronice si nu stiu cum sa le ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma venit neplatitoare de tva Florin-E Florin-E Intentionez sa incep o activitate PFA cod CAEN 4762, care este incadrata de D.G.F.P local , ca activitate impusa pe baza de norma de venit ; voi activa ca ... (vezi toată discuția)