Buna ziua!
Am muncit o zi in locul unei alte persoane avand promisiunea ca voi primi banii aferenti muncii mele. Insa am tot fost amanat si se pare ca persoana care trebuie sa-mi dea banii se ascunde, nu se lasa contactata. Am doar cativa martori, colegi ale acelei persoane ce trebuie sa-mi dea banii, persoane ce nu le cunosc si nici nu stiu cum sa le gasesc. Exista vreo sansa sa-mi primesc banii? Bineinteles ca nu sunt o avere, dar mi se cuvin. Cum trebuie sa actionez?
Multumesc!
O baza solida legala nu cred sa aveti ( daca munciti in locul altei persoane inseamna ca probabil ati muncit fara o justificare legala pentru acea zi) . Fara o baza legala solida, e mai mult o obligatie morala a celuilalt.
Probabil pentru dvs acei bani conteaza, ca si gestul de a ii primi pentru munca depusa. Este firesc sa vreti sa stingeti creanta.
O sugestie este ca sa obtineti de la debitor ( cel care va datoreaza banii ) macar o chitanta de mana, cu 2 martori, specificand ca va datoreaza suma respectiva, si se angajeaza sa v-o plateasca intr-un termen stabilit in comun. Chitanta deja va fi o dovada concreta a creantei, o minima baza legala.
Banuiesc ca nu este o suma foarte mare. Exista si posibilitatea unui troc, macar sa primiti ceva in schimb, un obiect, un serviciu din partea lui, sau din partea unui tert ( cineva va plateste in bani sau natura, in numele celui care va datoreaza banii, care se va recompensa personal fata de tert)