avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog

Buna ziua am casa la tara plus 7 terenuri arabile am niste vecini care vor sa imi cumpere un teren da problema este ca terenul respectiv este pe numele bunici adica mama lu tatal meu care ea a decedat mai demult si tata nu a facut succesiunea si acuma a murit si tata.Ce varianta as avea sa pot sa vand terenul respectiv sau in arenda sau un act la mana dar fara succesiune facuta?Va astp.rasp.dvs Va multumesc

fara succesiune (certificat de mostenitor) nu puteti vinde terenul.
absolut nicio varianta!

Daca nu faceti succesiunea nu aveti cum sa dovediti ca acel teren va apartine.
Intrebarea ar fi daca tatal dv mai are frati si daca Dv. insiva mai aveti frati, respectiv, daca mai traieste mama Dv. ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfat pentru un pamant alexutzu1234 alexutzu1234 Buna ziua am casa la tara plus 7 terenuri arabile am niste vecini care vor sa imi cumpere un teren da problema este ca terenul respectiv este pe numele bunici ... (vezi toată discuția)
Care este procedura? cositel94 cositel94 Buna seara! am o nelamurire in legatura cu o problema. Avem un act de proprietate pt terenurile intravilane pe numele trabunicului meu, care practic impartise ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)