avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Referitor acte dobandire cetatenie maghiara
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Referitor acte dobandire cetatenie maghiara

Buna ziua,
Doresc sa aplic pentru obtinerea cetateniei maghiare, cu acte doveditoare din partea mamei. Am nevoie de la ea de certificatul ei de nastere si cel de casatorie dar nu vrea sa mi-l dea pentru ca tatal meu (sotul ei) nu este de acord. Pot obtine si de altundeva aceste acte?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:49, 6 Martie 2013
Mergeti la starea civila si solicitati adeverinta anexa 9 dupa actul de nastere al mamei si dupa cel de casatorie al parintilor. Daca nu s-au nascut/casatorit in aceeasi localitate in care domiciliati dvs. puteti sa solicitati ca primaria de domiciliu sa faca corespondenta cu celelelte primarii. Veti avea asupra dvs. buletinul in original si 2 copii xerox si 2 timbre fiscale de 2 lei.
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2013
Justitiarul711, utilizator
Buna ziua,
Am fost la starea civila, acolo mi s-a spus ca doar prin imputernicire sau daca merge mama si face cerere pot primi documentele. Mi s-a mai spus ca daca mama nu-mi da documentele atunci nici statul, fara acordul ei, nu mi le poate da.
Multumesc
Astept un raspuns din partea dumneavoastra referitor la raspunsul angajatului starii civile.
Solicitati o audienta la seful serviciului de evidenta si explicati situatia dvs. facand referire la art. 10, lit.d din HG 64/2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul de nastere al unei persoane decedate - obtinere dariad dariad Mi s-a cerut de catre o institutie sa prezint in copie, certificatul de nastere al mamei, care este decedata, pe langa certificatul de deces! Pe langa faptul ... (vezi toată discuția)
Schimbarea prenumelui mamei decedate de catre fiu miodana miodana Buna ziua, Vreau sa intreb cum se procedeaza in cazul in care prenumele mamei este gresit trecut in certificatul de nastere al fiului.Concret este vorba ... (vezi toată discuția)
Acte necesare acceptare succesiune mama decedata tata vitreg miky68 miky68 ce acte sint necesare pt acceptare succesiune daca mama care a decedat avea numele dupa sot iar eu am numele tatalui natural? (vezi toată discuția)