Mi s-a cerut de catre o institutie sa prezint in copie, certificatul de nastere al mamei, care este decedata, pe langa certificatul de deces! Pe langa faptul ca nu vad nicio logica (pe certificatul de deces se vede ca intai s-a nascut, cu data si locul resoectiv, si ulterior a murit!!!!), nu cred ca mama a avut certificat de nastere pentru ca eu nu-l am in casa. Anul nasterii este 1921. Existau cumva certificate de nastere pe vremea aceea si eu nu stiu? Va rog ajutati-ma, ca sa stiu ce sa fac!
Cu siguranță și pe vreme aceea nașterile se înregistrau undeva, exista și atunci o organizare, doar nu era în antichitate.Întrebați pe la arhivele statului dacă se păstrează registre datând din acea perioadă, și dacî da, unde pot fi găsite actele respective.
La primaria din localitatea respectiva exista documente ,sunt certificate mari cam cum este certificatul de casatorie cel de azi,... va face o copie in baza certificatului de deces.
M-as bucura sa aveti dreptate, dar eu nu am gasit la arhiva Primariei acte mai importante decat un simplu Certificat de nastere din 1921 (deh! cica au niste fost inundatii ...).
Dar de ce sa fie necesar un certificat de nastere al unei persoane, cand exista certificat de deces? Acesta este actul de stare civila care dovedeste starea civila actuala. Deci mama mea este decedata in prezent, iar pe certificatul de deces sunt si datele de nastere (locul si data).
Ma abtin sa zic cine imi cere astfel de aberatii, parca dinadins, sa puna piedica oamenilor sa obtina niste copii certificate dupa alte acte importante, care privesc pe un decedat...