avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificatul de nastere al unei persoane decedate - ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificatul de nastere al unei persoane decedate - obtinere

Mi s-a cerut de catre o institutie sa prezint in copie, certificatul de nastere al mamei, care este decedata, pe langa certificatul de deces! Pe langa faptul ca nu vad nicio logica (pe certificatul de deces se vede ca intai s-a nascut, cu data si locul resoectiv, si ulterior a murit!!!!), nu cred ca mama a avut certificat de nastere pentru ca eu nu-l am in casa. Anul nasterii este 1921. Existau cumva certificate de nastere pe vremea aceea si eu nu stiu? Va rog ajutati-ma, ca sa stiu ce sa fac!
Cel mai recent răspuns: cristimar , utilizator 10:49, 2 Februarie 2014
Da existau certificate de nastere ,mergeti la primaria din localitatea in care sa nascut si solicitati un duplicat dupa certificatul de nastere
Cu siguranță și pe vreme aceea nașterile se înregistrau undeva, exista și atunci o organizare, doar nu era în antichitate.Întrebați pe la arhivele statului dacă se păstrează registre datând din acea perioadă, și dacî da, unde pot fi găsite actele respective.
De registrele de stare civila stiam si eu, pe mine ma interesa certificat de nastere sub forma care este astazi sau aproximativ.

Primaria imi va da copia unui certificat de nastere a unei persoane decedate?
La primaria din localitatea respectiva exista documente ,sunt certificate mari cam cum este certificatul de casatorie cel de azi,... va face o copie in baza certificatului de deces.
M-as bucura sa aveti dreptate, dar eu nu am gasit la arhiva Primariei acte mai importante decat un simplu Certificat de nastere din 1921 (deh! cica au niste fost inundatii ...).

Dar de ce sa fie necesar un certificat de nastere al unei persoane, cand exista certificat de deces? Acesta este actul de stare civila care dovedeste starea civila actuala. Deci mama mea este decedata in prezent, iar pe certificatul de deces sunt si datele de nastere (locul si data).

Ma abtin sa zic cine imi cere astfel de aberatii, parca dinadins, sa puna piedica oamenilor sa obtina niste copii certificate dupa alte acte importante, care privesc pe un decedat...

Alte discuții în legătură

Certificat de deces pentru deces in 1940 cris_drg cris_drg 2 fii au nevoie de certificatul de deces al mamei pentru formalitatile de mostenire dupa bunic/tatal mamei. Mama lor a decedat in 1940, in Bucuresti. Pana ... (vezi toată discuția)
Copie certificat de nastere catalina_ro catalina_ro Buna ziua Am nevoie de o copie a certificatului de nastere al bunicii nascuta in anul 1903, in localitatea Calugareni-Ilfov. Cine poate sa ma indrume de unde ... (vezi toată discuția)
Dovada stării civile anexa nr. 9 dariad dariad Doresc sa obtin o adeverinta sau Dovada stării civile din care sa rezulte decesul unei matusi. De fapt mi-ar fi trebuit o copie xerox simpla dupa Certificatul ... (vezi toată discuția)