avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu din contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu din contract

Buna ziua!

Se aplica sanctiuni pt angajatorii care trec in contract un salariu brut mai mic decat cel ce ar fi corespus salariului net negociat si platit salariatilor(de exemplu 1500 lei net negociat si trecut tot atat ca brut in contract), dar mai mare decat salariul minim brut ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:49, 3 Martie 2013
Puteti fi mai explicit ? ....:-/
un angajator negociaza un net de 1500 cu angajatul dar trece in contract 1500 brut. plateste salariatului 1500 lei net in fiecare luna in baza unui fisier de calcul trimis de la contabilitate, cu salariul virat pe card, dar probabil plateste taxele aferente unui salariu de 1500 brut.

sper ca nu le-am amestecat iar
Am inteles .. problema este ca o parte din bani sunt platiti la negru ... ceea ce va face greu de recuperat in cazul unui eventual litigiu ... este vorba despre savarsirea unei infractiuni de evaziune fiscala.
@papillon, daca spuneti ca ati negociat salariul 1500 lei net si totodata primiti 1500 lei net virat pe card ... care este problema?

Suspectati angajatorul ca nu plateste contributiile pentru cei 1500 lei net incasati de dvoastra? Daca da, cereti dovada platii contributiilor.

P.S.
papillon a scris:
... dar probabil plateste taxele aferente unui salariu de 1500 brut. ...

Nu. Nu plateste taxele aferente unui salariu de 1500 lei brut.
Ca sa va dea in mana net (pe card de fapt) 1500 lei, angajatorul plateste taxele aferente unui salar brut mai mare de 1500 lei.
Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2013
trandafir2, moderator
Intr-adevar, angajatorul va plati taxele la salariul brut din c.i.m. .. adica, la cel de 1500 lei brut. .. in rest nu are cum sa plateasca taxe pentru alt salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit programator oanasandu oanasandu Buna ziua, As vrea sa va intreb daca este legal ca in momentul in care o firma face oferta de angajare, salariul net propus sa contina deja scutirea de ... (vezi toată discuția)
Salariu net negociabil si salariul brut anablaga anablaga Buna, de curand m-am angajat, si am semnat un contract pe 3 luni si am niste nelamuriri legate de contract. Aici asa specifica: 1. Salariul net negociabil ... (vezi toată discuția)
Dari angajator la stat pentru angajat wertt wertt Daca angajatul are salariul de 1500RON in contractul individual de munca, dar el incaseaza 2000RON luna de luna, angajatorul va plati 27,5% catre stat din ... (vezi toată discuția)