In situatia unui proces in alta localitate, cum pot intra in posesia probelor depuse la dosar? Instanta trimite cererea de chemare in judecata, dar mai mult? eu am trimis prin fax si posta intampinarea, cum intru in posesia raspunsului la intampinare? multumesc.
Odata depusa intampinarea aceata trebuie sa ajunga la cealalta parte apoi la urmatorul termen ar trebui sa va aduca raspunsul la intampinare. Ar trebui sa urmariti dosarul la arhivain apropierea urmatorului termen sau ar trebui sa va prezentati la urmatorul termen(asta daca va grabiti).
problema ar fi ca mi-e aproape imposibil sa ajung acolo si nu pot intra in posesia probelor, nici a raspunsului la intampinare...cred ca ar trebui contactat un avocat din zona sa ne ajute...ce folos ca gasesc actele la arhiva daca eu nu pot ajunge la arhiva...ma gandeam ca o fi vreun procedeu, na, e normal ca instanta nu poate face cheltuieli suplimentare si nu stiu ce servicii...ma gandeam ca se poate face ceva contra cost...
Poate ca reclamantul nici n-o fi depus vreun inscris atasat cererii de chemare in judecata, iar instanta v-a comunicat ... ce avea.
Nu e obligatoriu ca reclamantul sa formuleze un raspuns scris la intampinarea paratului. Asa ca, ati putea sa nu intrati in posesia raspunsului la intampinare pur si simplu pentru ca ...nu exista.
Teoretic, inscrisurile se comunica partii (ca doar de aceea codul prevede obligativitatea depunerii lor in atatea exemplare cate parti cu interese contrare sunt + unul pentru instanta) dar practic ...ne lasam surprinsi.
In esenta, nu e preferabil sa purtati un proces prin corespondenta. Macar pentru considerentul ca: nu poti sa stii ca-ti lipseste ceva ce n-ai avut niciodata (de unde sa stiu daca inscrisurile comunicate sunt chiar ...toate cele depuse in dosar. Uneori se intampla si in sedinta sa constati ca teancul de inscrisuri comunicat partii e mai subtirel decat cel pentru instanta).
Si apoi, era interesant de stiut si ce obiect are cererea. De regula, instanta competenta este cea de la domiciliu paratului. Dar, evident, n-ar fi regula, daca n-ar avea si exceptii.
Daca, din intamplare, instanta din acea localitate ar fi fost necompetenta teritorial, dar n-ati invocat exceptia cand trebuia ...ramane sa va plimbati, desi ca, poate, ati fi putut aduce muntele la Mahomed (sunt multi cei care apeleaza la avocat abia dupa ce au stricat ei ce nu se mai poate repara oricat de luminat ar fi avocatul).
Pe scurt, e bine sa va angajati pe cineva care sa va reprezinte, altminteri e riscant sa va bazati doar pe faptul ca in calea de atac s-ar putea critica instanta ca trebuia sa faca ... dar n-a facut