avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se mai poate completa intampinarea depusa la primul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se mai poate completa intampinarea depusa la primul termen?

Sotul meu e parte intr-un proces civil,ca parat.In intampinarea pe care avocata a depus-o la primul termen nu a scris prea multe lucruri care sa lamureasca un judecator despre ce e vorba,motivand ca reclamantul nu are cu ce sa-si sustina pretentiile.Au fost deja 4 termene,inclusiv interogatoriul partilor.In acest moment al procesului se mai poate completa intampinarea initiala,se mai pot aduce completari care sa ii sustina cauza?Mi se pare ca are o aparare prea "slabuta",chiar daca are dreptate.Si sunt convinsa ca un avocat abil poate castiga un proces fara sa aiba musai dreptate,in conditiile in care probele aduse sunt usor de interpretat in mai multe feluri!
Cel mai recent răspuns: liliana11 , utilizator 00:38, 7 Martie 2013
Lamurirea judecatorului se face prin probele ce se administreaza si nu prin ceea ce se scrie in intampinare.

Si sunt convinsa ca un avocat abil poate castiga un proces fara sa aiba musai dreptate,in conditiile in care probele aduse sunt usor de interpretat in mai multe feluri!

... astfel de procese pe care sa le castigi daca nu ai dreptate, de regula se intampla pe procedura si nu din administrarea probelor.

De altfel la concluziile pe fond, fiecare parte poate explica, in opinia sa, modalitatea de interpretare a probelor administrate, dar judecatorul este cel care va decide.
Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Multumesc,inteleg ca pot formula pe concluzii tot ce consider eu ca ajuta,ramane doar sa o conving pe avocata sa renunte la atitudinea sa "pasiva" si sa prezinte situatia asa cum s-a intamplat in mod real,chiar daca ea considera ca probele reclamantului nu sunt relevante si,astfel,nefiind nevoie sa demonstreze contrariul.
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2013
carmenbn, utilizator
Daca aveti o problema de nemultumire fata de avocat, inseamna ca nu ati ales-o intrun mod riguros, dvs vreti sa castigati pt ca aveti avocatul bun. Nimic mai mult. Ca sa va alegeti un avocat bun fie, faceti o selectie foarte discreta din aprox 5-7-10 avocati, investiti in niste discutii, fara sa va grabiti sa le dati nici un onorariu pt ca doar cautati, iar decizia ulterioara e numai a dvs cui dati banii. Uneori se nimereste ca avocatul recomandat sa fie cel bun, in paralel cu selectia dvs personala. Secretul dvs era sa va alegeti foarte bine avocatul, lucru pe care nu l-ati facut. Urmatoarea intrebare: schimbarea avocatului, e grea pt ca trebuie sa va dea parte din bani inapoi, ca aveti cu ce sa il platiti pe urmatorul, nu?. Daca schimbati avocatul macar de data asta nu va grabiti sa il alegeti. Avocatul trebuie sa asculte, sa inteleaga, sa nu ceara bani imediat, sa nu va puna pe dvs pe drumuri, sa va explice cum e cu probele. sa nu fie agresiv, ci rezervat si sfatuitor. Trebuie sa furati meserie de la ei. Nu puteti decat sa alegeti prin comparatie, care a fost cel mai "cuminte" si receptiv, nu a promis ca va garateaza castigarea procesul. etc. si ca nu va grabeste.

completaţi întîmpinarea echivalează cu a propune noi probe sau cu a reliefa alte stări de fapt, nemenţionate în întîmpinare.

Potrivit vechiului cod de procedură (aplicabil litigiului, avînd în vedere că deja aţi trecut de al patrulea termen), nu se pot propune alte probe decît cele propuse prin întîmpinare, cu excepţia probelor a căror necesitate ar rezulta din mersul dezbaterilor:

Art. 138
Dovezile care nu au fost cerute în condiţiile art. 112, 115 (adică, prin întîmpinare, nota mea) şi 132 nu vor mai putea fi invocate în cursul instanţei, afară de cazurile:
1.abrogat
2. cînd nevoia dovezii ar reieşi din dezbateri şi partea nu o putea prevedea;
3. când administrarea dovezii nu pricinuieşte amînarea judecăţii;
4. când dovada nu a fost cerută în condiţiile legii, din pricina neştiinţei sau lipsei de pregătire a părţii, care nu a fost asistată sau reprezentată de avocat.

Desigur, mai puteţi invoca excepţii, dar numai pe cele care sunt de ordine publică:

Art. 136
Excepţiile de procedură care nu au fost propuse în condiţiile art. 115 şi art. 132 nu vor mai putea fi invocate în cursul judecăţii, afară de cele de ordine publică, care pot fi invocate în cursul procesului, în cazurile şi condiţiile legii.

E cam tîrziu să vă gîndiţi la un alt avocat, mai bătăios. Nu de alta, dar s-a cam îngustat ringul...

Daca reusiti sa dovediti intrun alt proces ca profesionistul a gresit in relatie cu dvs. puteti castiga pe malpraxis.... Trebuie insa sa aveti un proces beton.

In mod special avocatul ar trebui sa stie sa se dea peste cap chiar si atunci cand a gresit el. In general tactica este sa se dea vina pe client. Clientul e de vina.

Incercati sa scrieti "uniunii profesionale" sa intrebati daca a gresit sau nu avocatul in relatia cu dvs pt ca a spus asta, asta, asta si asta si uite ca a iesit prost profesional, pt ca nu a spus sau a spus ce nu trebuia, email - unbr@unbr.ro

Daca sunteti nemultumita de raspuns puteti chiar sa contestati. UNBR e o institutie serioasa.

Alte discuții în legătură

Nu am depus intampinare- care sunt consecintele? ContSters337674 ContSters337674 Am fost cemata in judecata intr-n proces civil si nu am depus intimpinare . A trecut termenul...Este grav ? Ma mai pot apara ?Un avocat eventual ar mai avea ce ... (vezi toată discuția)
Paratul nu a depus intampinare, cum se procedeaza? ContSters333333 ContSters333333 Am chemat in judecata pentru pretentii si piritul nu a depus intimpinare , sunt la a doua infatisare . Inseamna ca ma judec singur ? Nu mai are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Nu ești decăzut din drepturi daca nu ai depus intimpinarea pina la primul termen de judecată? mimi56_manolescu mimi56_manolescu Este legal ca instanța sa aprobe un alt termen daca la primul termen nu ai depus intimpinare?paratul a avut timp din 16 Iunie cind am depus eu acțiunea in ... (vezi toată discuția)