avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu mai vreau sa il primesc in casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu mai vreau sa il primesc in casa

Buna am si eu o dilema si asi dori sa ma indrumati,sa stiu ce pot face.La divort ne-am inteles ca tatal copiilor sa ia fetita o data la doua saptamani(pentru weekend)si sa vada baietelul la domiciliul meu duminica o ora.Mentionez ca la data divortului baietelul avea doar o luna si catava zile,fetita 5 ani si 7 luni.O perioada a fost ok,la un moment dat s-a iscat o cearta mai urata intre el si mama mea, eu si copii locuim cu ea.Din acel moment eu nu am mai vrut sa il primesc in casa,pentru linistea copiilor dar nu i-am interzis sa vada baietelul,in schimb cat a fost cald ieseam in parc cu cel mic si il vedea,acum ca este frig nu l-a mai vazut aproape deloc si tot ma preseaza sa il primesc in casa,dar chiar nu mai vreau sa intre in casa.CE POT FACE sa nu mai fiu obligata sa il primesc???dar totusi sa il poata vedea pe cel mic,sub nici o forma sa il ia la el (am inteles ca nu are dreptul sa il ia pana la varsta de 2 ani).Mai mentionez ca eu am revenit la locul de munca si lucrez inclusiv sambata si duminica(program de 4 schimburi)deci nu prea sunt acasa cand are drept de vizita,copii raman in grija mamei cat sunt eu la servici.Va rog din suflet sa ma indrumati spre o rezolvare cat mai buna.
Diferenta dintre sfaturile noastre este referitoare la timp, nu la "fond"! Dvs o sfatuiti pe mamica sa dea dovada de intelegere si dumneaiei si mama si sotul. Asta cere timp. Nu se poate de "maine". Orice relatie importanta, care se rupe, are nevoie de o perioada "de doliu" asa cum o numesc terapeutii. Lasati oamenii sa se impace cu despartirea si apoi sa caute calea pentru viata care incepe altfel dupa divort, mai ales dupa un divort cu copii. Toti avem nevoie de o perioada de vindecare pentru a merge mai departe. Nu putem azi sa ne despartim si maine sa ne facem programare la mediator. E un proces de adaptare la o noua situatie, proces care necesita timp! Cand spuneti unor oameni aflati intr-o astfel de situatie sa aiba intelegere, ei nici macar nu va aud.! De asta am zis ca e despre Alba-ca-Zapada. Asteptati sa se faca un pic de liniste sa va poata macar auzi.
Apelati la un mediator ca sa va ajute sa gasiti cea mai buna solutie pentru d-voastra, cei maturi, dar in special pentru copii....nu cred ca e in regula sa cautati sa indepartati copiii de celalalt parinte.... poate ca asta este si sursa certurilor.....cred ca copiii d-voastra isi doresc altceva de la parinti....
Buna seara,
Daca cititi cu atentie mesajul petitionarei, va puteti da seama ca perioada de "doliu" a trecut, de asemenea doamna spune ca, "o perioada a fost OK" si "ma preseaza sa il primesc in casa", acum nu stim ce vrea, poate ii spune ca vrea sa-si vada copilul, nu sa-l primeasca in casa si interpreteaza dansa astfel. Fara sa fiu sarcastic, doamna, probabil, ar dori ca sa i-l arate (copilul), doar in poze. Parerea mea (subiectiva) este ca doamna ar dori sa nu mai fie sacaita de drepturile tatalui de a-si vedea, educa, impartasi emotiile copiii/ copiilor lui.
In opinia mea, mesajele transmise de moderatorul gi_jane2, de mediatorul MonicaHanganu si de utilizatorului Martonze (mai putin mesajul utilizatorului "proastasatului"), sunt pertinente si de urmat, daca se doreste cu adevarat o rezolvare corecta si morala.
P.S.
Pentru "Martonze"
"Sincer, parerea mea personala este ca sentintele privind vizitarea minorilor la domiciliul parintelui rezident este contra interesului superior al copilului."
Cred ca instanta nu impune, ci consfinteste un acord intre parti.
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2013
mihaip29, utilizator
Cred ca tatal are atat obligatii cat si drepturi in calitate de parinte. Cand ati ales sa-i faceti, trebuia sa aveti cunostinta de asta. Nu merge dupa bunul nostru plac.
Nu ati mentionat nimic de relatia dintre copii si tata, ati mentionat insa de relatia soacra-ginere, care este mai putin importanta. Daca exista o relatie buna intre tata si copii, e pacat sa fie distrusa, copiii au nevoie si de el multi ani de-acum inainte, fie ca va place sau nu. Si e mare lucru ca doreste sa-i vada.
V-ar placea ca lucrurile sa fie exact invers?
Mediatorsm a scris:

Apelati la un mediator ...

poate nu ati inteles, problema este intre fosta soacra si fostul ginere, si poate de aici au si pornit problemele

Incercati sa cautati un spatiu neutru, loc de joaca acoperit, in functie de posibilitatile din localitatea dvs. acceptat de ambii parinti si mai ales de copil.
el trebuie sa ramana cu amintiri placute pentru ca intalnirile cu parintele sau chiar parintii sa nu-i ramana in mnte ca un calvar.
cereti parerea cunostintelor, de la cei care cunosc mai in detaliu posibilitatile din localitate, poate gasiti vreo persoana care tine cu totii din familie

Alte discuții în legătură

Drept de vizita geanyyy geanyyy Buna ziua Sunt divortata si am 2 copii in custodie comuna cu fostul sot. A fost stabilit prin sentinta ca dreptul lui de vizita este in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie sau interdictie impotriva partenerei tatalui almamater almamater Buna ziua. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 8 ani, a carui custodie o impart cu tatal lui biologic. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile ... (vezi toată discuția)
Program vizita minori AndinNairda AndinNairda Buna seara.Am si eu o intrebare :ce inseamna la concret programul de vizita stabilit in favoarea unui minor?Parintele ce are dreptul la vizitarea minorului in ... (vezi toată discuția)