avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate divorta in romania daca casatoria a fost ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate divorta in romania daca casatoria a fost facuta in u.k?

M-am casatorit in 2009 in u.k cu un pakistanez.Ma intereseaza sa stiu daca pot divorta din romania in conditiile in care el nu doreste divortul!
Va rog, daca ma puteti ajuta cu pasii care trebuie urmati avand in vedere ca divortul e o chestiune destul de urgenta!
Mentionez ca din casatorie nu au existat copii sau bunuri dobandite in timpul ei!
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Da, puteti divorta si in Romania.

conditia este ca, certificatul de casatorie obtinut sa il inregistrati si apostilati in Romania.

Trebuie sa inregistrati certificatul de casatorie la Primaria in raza careia aveti domiciliul din Romania.

Puteti divorta in Romania, numai ca va trebui sa va transcrieti certificatul de casatorie la Serviciul de Stare Civila din localitatea unde domiciliati. Am intalnit cateva situatii similare cu cea a dvs si nu au fost probleme.
multumesc pentru raspuns!certificatul nu l-am inregistrat...dar o voi face cat de curand!
deci nu este vreo problema daca sotul nu este de acord si nu este present?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort mdaria mdaria Buna ziua, Ma numesc Daria si as vrea unele informatii privind divortul. M-am casatorit in Spania cu un cetatea roman in octombrie 2004.am stat impreuna pana ... (vezi toată discuția)
Casatorie in marea britanie - cetatean roman si cetatean marocan MONICA CAMELIA MONICA CAMELIA Buna ziua,eu sunt cetatean roman cu domiciliul in Marea Britanie,prietenul meu este in Maroc,acolo el este divortat,vrem sa ne casatorim aici in Marea ... (vezi toată discuția)
Divort de un cetatean strain qessaria qessaria Buna ziua tuturor , problema mea este :m-am casatorit anul trecut in afara tarii in Cipru cu un cetatean israelian .Din cauza ca eu nu am primit viza de ... (vezi toată discuția)