avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate \\"muta\\" executarea silita pe numele altei ...
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate "muta" executarea silita pe numele altei persoane?

Am luat un imprumut ca si persoana juridica la o banca garantat cu bilet la ordin scadent in 2009 si avalizat de mine(persoana fizica) in calitate de unic administrator garantat cu o ferma.
La scadenta nu s-a putut achita acest credit si a fost executata silit firma prin scoatere la licitatie a fermei(vanzarea nu a fost finalizata deoarece nu s-a gasit niciun cumparator).
Tot in 2009 aceasta firma a fost cesionata cu tot cu datorii, dar cu toate acestea in luna februarie 2013 am primit instiintare de executare silita, si ulterior poprire pe contul de salariu.
Pe toata aceasta perioada a fost o persoana cu procura ce s-a ocupat de toate operatiunile legate de firma si legatura cu banca.

Exista optiunea de a trece aceasta executare / poprire pe numele acestei persoane?
Cel mai recent răspuns: Ionel Popa , Mediator 10:45, 7 Martie 2013
Nu. Cum sa se mute? Nici vorba despre asa ceva.
M-am referit la faptul ca persoana ce a avut procura - imputernicierea sa faca un angajament de plata catre executor si sa plateasca el - conform angajamentului - in locul meu , in urma acestui demers poprirea de la banci sa fie ridicata de pe numele meu.

Este posibil ? (poate nu m-am exprimat bine de la inceput , scuze)
De principiu, nimic nu impiedica banca sa substituie un debitor altuia daca primul ofera garantii mai bune decat secundul si exista acordul celui ce se obliga sa plateasca in locul altuia insa daca vorbim despre imputernicire atunci trebuie sa stiti ca efectele se produc asupra celui care imputernciceste, nu asupra imputernicitului.
In mod normal persoana respectiva ar putea face toata plata datoriei.

Daca vreti cu angajament de plata e posibil sa nu fie de acord executorul.
Vorbiti sa se inteleaga creditorul cu cel care isi va lua angajamentul.
Insa nu se va inchide dosarul de executare si nu se poate vorbi de inlocuirea debitorului.
Exista proceduri juridice ca dvs. sa nu mai aveti probleme cu executarea.
pentru un sfat corect ar trebui studiate documentele facute pana acum. De aceea va recomand sa nu va pierdeti timpul cerand sfaturi de pe net intrucat fara studierea documentelor intocmite deja nu poate nimeni sa va indrume pe un drum sigur.
Apelati la un mediator si apoi daca mai este cazul la un avocat specializat . Cu siguranta aveti posibilitati de clarificare.
mult succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita firma cesionata - poprire pe conturile fostului administrator heavenz heavenz Buna ziua, In 2008 am luat un imprumut ca si persoana juridica la o banca garantat cu bilet la ordin scadent in 2009 si avalizat de mine(persoana fizica) in ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat WEO WEO Rog sa imi spuna cineva ce inseamna bilet la ordin avalizat - in sensul ca garanteaza cu afacerea. In caz de neplata raspunde cu toate activele firmei? In caz ... (vezi toată discuția)
Incuviintarea executarii silite Ramona35 Ramona35 Buna ziua, In anul 2008 am semnat un contract de credit in calitate de administrator al unei SC. La data respectiva am si avalizat garantia ( BO). In 2009 am ... (vezi toată discuția)