avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda administrativa si cheltuielile judiciare pot fi ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda administrativa si cheltuielile judiciare pot fi platite in rate?

Copilul meu minor in varsta de 16 ani, i s-a intocmit dosar penal la varsta de 15 ani, pe seama, ca a alergat pe holul scolii in pauza si s-a izbit de o invatatoare. Aceasta a formulat o plangere prealabila, pentru a fi minorul tras la raspundere penala. Prin rezolutia procurorului,dupa 6 luni, in aceiasi zi, organele de cercetare penala al politiei, au dispus inceperea urmaririi penale a minorului. Pana la urma procuratura ajunge la concluzia, sa i se aplice minorului o sanctiune cu caracter administrativ-amenda. Dispune: scoaterea de sub urmarire penala a invinuitului, aplicarea unei amenzi cu caracter administrativ de 200 lei, si cheltuieli de judecata 300 lei suportate de faptuitor (din care 200 reprezinta onorariul avocatului din oficiu).
Intrebarea mea este: Daca se poate plati in rate amenda si cheltuielile de judecata. Minorul are 16 ani, fiind elev si nu are venit, iar amenda se refera faptuitorului, care nu are nici cea mai mica logica, deoarece sa obtina un minor de varsta lui venit din cate stiu este infractiune.
Cel mai recent răspuns: luptatorul , utilizator 20:15, 4 Martie 2013
Amenda poate fi suportata de catre parintele lui sau totorele lui legal.
Ma intereseaza daca se poate plati in rate? Si cum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata petre52 petre52 Buna seara nepotul meu (minor,16 ani) a furat dintr-un market.Obiectul a fost recuperat nu s-a depus plangere,dar a primit amenda de 200 lei si este obligat ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ boryxela boryxela Buna seara, Fratele meu are urmatoarea problema si va rog frumos daca ma puteti ajuta cu niste informatii si/sau sfaturi.Este major si are o relatie cu o ... (vezi toată discuția)
Furt minor k1234 k1234 Minorul are 17 ani.Fapta:furtul dintr-un hipermarket.Valoarea obiectelor a fost estimata la 500 ron.Obiectele au fost platite la fata locului.I-a fost ceruta ... (vezi toată discuția)