avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de gaj cota-parte indiviza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de gaj cota-parte indiviza

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema: am un contract de vanzare cumparare, respectiv, x impreuna cu sotia sa y au cumparat o locuinta compusa din 1 camere de locuit cu o suprafata utila de 32,81 mp precum si cota indiviza de 5 % din suprafata de folosinta comuna a imobilului. Sotul x poate sa dispuna de cota sa parte din locuinta, respectiv sa incheie un contract de gaj? Acesta s a obligat sa puna gaj cota sa parte pentru contituirea unei obligatii fata de un anume creditor. Ma puteti ajuta cu un model de contract? cota-parte a sotului cum se calculeaza ? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioanajus , utilizator 21:56, 4 Martie 2013
Nu are o cota parte, e o proprietate devalmasa.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota indiviza mare nicoletabugeanu nicoletabugeanu Buna ziua, In anul 2005 a fost cumparat un apartament de 3 camere de locuit si dependinte cu o suprafata utila de 61,34 mp, impreuna cu dreptul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare-cumparare apartament MMS123 MMS123 Spuneti-m va rog ce sens dati expresiei subliniate (parte a contractului) : Locuinta ce se vinde este ocupata de comparator in baza contractului de ... (vezi toată discuția)
Probleme imobil cu legea 112?!? Chel00 Chel00 Am mostenit de la o matusa care detinea in proprietate cu contract de vanzare-cumparare incheiat baza Legii 112/1995 cu SC H, un apartament (este ca o casa) ... (vezi toată discuția)