avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație șomaj si termenul de depunere a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație șomaj si termenul de depunere a actelor pentru obtinere

Bună ziua,
Aș vrea să știu dcă am dreptul și pt câte luni la indemnizația de șomaj:
Sunt angajată la aceeași instituție din Septembrie 2000 până în luna Februarie a acestui an, dar am avut 3 ani concediu fără plată pt. Studii, din Septembrie 2009 până în Septembrie 2012. Mi-am încheiat contractul la cererea mea.
Și încă o întrebare: actele trebuiesc depuse personal, sau aș putea împuternici un familiar?

Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Delia-t , utilizator 10:36, 6 Martie 2013
@ b]Delia-t

Ceea ce stiti dvs are si ceva adevar .. chiar daca v-ati dat demisia va puteti inscrie la AJOFM in vederea cautarii unui loc de munca, insa nu veti primi si indemnizația de somaj.
Inteleg. Multumesc pt precizare.
Deci in situatia data ce m-ati sfatui sa fac ca sa pot beneficia de indemnizatie?
Un alt contract temporal pt o luna de zile ar fi suficient sa pot intra in drepturile pt indemnizatie?
Stimate "Tarzan", exista si alte idealuri mai marete in viatza ca un amarat post de profesor... Si pt 10 milioane pe luna, dupa 5 ani de facultate si 2 de master....nu mai stau.

Mai bine stau acasa cu burta la soare, si beneficiez de "mizeria" de somaj ce ni se plateste...
Cred ca suntem ultima tara din UE la capitolul ajutor social....sa le fie rusine politicienilor si hotilor din conducerea tarii !!!! Ei daca ar intra in somaj aceeasi suma le-ar perteni? Ar putea mai marii tarii sa traiasca cu 100 de Euro pe luna? nu mai continui, caci imi fac sange rau.

Noroc ca mai exista si oameni cu suflet in tara asta, ca si cei de aici din forum de exemplu, care se ostenesc sa ne lamureasca noua, neputinciosilor si nestitutorilor cum au tocmit "nemernicii" legile acestei tari, cum isi bat joc de clasa muncitoare....

Numai bine, si sanatate, ca-i mai buna ca toate:">
@ Delia-t

Da, un c.i.m. incheiat pe durata determinata de o luna, norma intreaga va da posibilitatea sa beneficiati de somaj la data incetarii duratei pentru care a fost incheiat.
@Delia-t

Va inteleg suferinta,si va dau dreptate ca e prea mic salariul dupa 5 ani de facultate si 2 ani de master, dar nici asa cum credeti ca dupa acesti ani de studii e mai bine cu burta la soare decat ptr salariul de 1.000 lei.
Acum asa ganditi,insa dupa terminarea somajului cand nu veti mai avea nici un venit si va fi greu in cautarea unui alt loc de munca,atunci poate nu mai ganditi ca acum. O sa vedeti ca o sa va para rau,si va veti aminti de vorbele mele.
Sa nu mi-o luati in nume de rau.
Eu va doresc sa va gasiti un alt job mai bine platit.
Succes

Alte discuții în legătură

Conditii acordare somaj in cazul inchiderii cim de comun acord Siani Siani Fiti amabili si lamuriti-ma intr-o anume privinta: am o vechime de un an de zile la firma la care lucrez momentan si as vrea sa schimb acest loc de munca, ... (vezi toată discuția)
(abuz in serviciu). in ce conditii pot beneficia de somaj? alexiaelena alexiaelena Daca dupa 4 ani si 3 luni iti dai demisia iar in uratoarele 6 luni iti gasesti un loc de munca pe o periada de determinata de 1 luna sau 3 luni si ti se ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa demisie cukrasz_kata cukrasz_kata Buna ziua, contractul meu de munca a incetat conform articolului 55 b in data de 4 februarie.Inrebarea mea este : pot solicita ajutor de somaj daca in ... (vezi toată discuția)