avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general revin la descarcare gestiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

revin la descarcare gestiune

nu sint inca lamurita si o sa incerc sa fiu mai explicita:la inventarierea patrimoniului din 31 dec 2oo7 soldul faptic a fost mai mic decit soldul scriptic,contabilul nu a facut nici o nota de constatare si inregistrare in contabilitate ,mai exact a ramas asa......La 31 dec.2oo7 am avut control fiscal control de fond de la finantele publice si au constatat ca exista diferente intre soldul faptic care era mai mic decit soldul scriptic la marfa ,am omis sa spun ca activitatea firmei este comert cu amanuntul (marfuri alimentare)si au calculat pe diferenta un impozit pe profit si TVA de plata.In contabilitate a fost inregistrat cu nota contabila aceste debite suplimentare.Intrebarea este cum inregistrez eu acum in creditul contului 371 aceasta diferenta ca soldul din 371 sa bata cu raportul de gestiune si defapt cu soldul faptic?Eu am facut urmatoarea inreg.6581+371,378=371,4428=371 oare este corect?nu trebuie facuta si vinzarea?va multumesc mult de tot si cer scuze ca sint insistenta
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 22:05, 18 Februarie 2009
Nu este corect cu 6581, decat pentru eventualele penalitati..Descarcarea gestiunii se face normal, numai ca 607 aferent nu este deductibil si deasemenea 635=4427
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcare gestiune maria51 maria51 revin la nedumerirea mea :daca controlul fiscal a creat suplimentar impozit profit si TVA pt marfa constatata in minus adica soldul faptic mai mic decit ... (vezi toată discuția)
Minus inventar neimputabil microintepindere. mine58 mine58 Buna ziua , Ce inregistrari contabile , ce documentatie si daca se plateste TVA si impozit la valoarea minusului neimputabil constatat la o ... (vezi toată discuția)
Impozit pe sume platite in favoarea asociatilor considerate dividende andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 BUNA ZIUA Am urmatoarea situatie: acordare dividende sub forma de bunuri materiale unui asociat ,care este si salariat, in val de 1800(inclusiv tva): inreg ... (vezi toată discuția)