avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata taxa depanare imputata soferului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata taxa depanare imputata soferului

Buna ziua.
Sotul meu a lucrat ca sofer la o firma de transport intern si international. La una din curse a ramas cu masina inamolita undeva in Franta. Soferii circulau numai pe DN-uri pentru a nu plati firma taxe de drum dar nu verifica nimeni traseul pentru a sti daca drumurile sunt cu probleme. P e drumul pe care a mers el se efectuau unele lucrari si cei de acolo i-au spus ca trebuie sa intoarca (nu era singurul participant la trafic). Masina fiind incarcata era destul de grea si cand sa intoarca a ramas cu masina inamolita (nu a fost singurul). A venit politia la fata locului, nu i-a data amenda pentru ca trebuia sa stie firma de starea traseului dar in schimb a fost nevoie sa vina o firma de tractari auto. A cerut o taxa de 1.000 euro pentru a face serviciul de depanare. Firma din Romania a trimis banii sotului, a platit iar dupa multe amenintari din partea firmei din Romania facute sotului meu acesta s-a intors in tara. Firma l-a pus sa plateasca cei 1.000 de euro dar sotul nu a platit suma pentru ca era pus sa semneze o chitanta in alb pentru aceasta suma. Intre timp firma i-a desfacut contractul de munca din luna mai 2012. Dupa o jumatate de an sotul s-a trezit cu o instiintare ca este chemat in instatnta pentru a plati cei 1.000 de euro si alte sume pe langa aceasta. Mentionez ca el nu a fost platit pentru cursa efectuata.
INTREBARE: este corect sa plateasca el aceasta suma (firma o poate recupera de la asigurari?) si ce trebuie sa faca acum cand este chemat in instanta pentru ca el va pleca din tara pe 7 martie 2013 si in instanta trebuie sa se prezinte pe 11 martie 2013.
Astept raspuns urgent.
Va multumesc pentru toate informatiile primite de la dumneavoastra pana acum.

Alte discuții în legătură

Obligarea unui agent de vanzari sa suporte o parte din pagubele unei masini implicate intr-un accident cristina_galatan cristina_galatan un agent de vanzari, la volanul unei dube,din cauza unuei ploi s-a rostogolit intr-un sant,masina asigurata casco la 9800 euro.asigurarile au platit 7000 euro ... (vezi toată discuția)
Salariu si/sau diurna sofer tir mada_lynap mada_lynap Buna ziua. Sotul meu este angajat din martie la o firma de transporturi rutiere de marfa in spatiul UE(este o firma din Sibiu deschisa de firma-mama din ... (vezi toată discuția)
Datorie la executorul judecatoresc maria230908 maria230908 Buna ziua, Sotul meu a luat o masina in leasing(dacia logan-vreo 6000 de euro costa) in 2008,in 2010 nu am mai putut plati(mai erau de plata cam 3000 de euro) ... (vezi toată discuția)