avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dosar raspundere delictuala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dosar raspundere delictuala

Va rog sa ma lamuriti intr-o speta :

-Am fost dat in judecata intr-un dosar de raspundere delictuala . Pe fond s-a dat pronuntare prin respingerea actiunii reclamantului . Acesta a facut apel , s-a judecat apelul si s-a respins ca nefondat . In comunicarea primita se specifica : apelul a fost respins cu termen de 15 zile pentru contestare . Se mai judeca iar acest caz ? Multumesc anticipat pentru raspuns .

Cu stima
Cel mai recent răspuns: romex , utilizator 09:36, 5 Martie 2013
este termenul pentru recurs - 15 zile de la comunicarea deciziei din apel, dosarul urmeaza sa plece la Curtea de Apel sau Inalta Curte.
Va multumesc foarte mult , dupa parerea dvs. credeti ca aceasta Curte de Apel poate modifica o pronuntare de raspundere delictuala cand ca si motivatie e precizat in ambele procese ca "nefondat " ?
Multumesc anticipat
Depinde de probele de la dosar si de eventualele "inscrisuri noi" care se vor depune, deoarece in recurs nu sunt admise decat noi inscrisuri in probatiune.
Va multumesc , cred ca nu vor fi de depus alte inscrisuri care sa ma incrimineze , pe de alta parte va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa ma prezint in cadrul acestor eventuale procese la Curtea de Apel sau e de ajuns o noua intampinare ( daca va fi cazul si va face acest recurs )
Cu stima
Va trebui sa urmariti daca se declara recurs, iar dupa aceea sa formulati intampinare. Ar fi bine sa va prezentati totusi, ca nu cumva sa depuna inscrisuri la termen si sa luati cunostinta de ele. Si sa urmariti de asemenea daca se va achita sau nu taxa de timbru, pentru a cere in caz contrar anularea recursului.
La recurs nu se acorda mai mult de 2 termene, de regula.

Alte discuții în legătură

Intâmpinare la "apel" sau întampinare la "recurs"? mariacapraru mariacapraru O colega m-a dat in judecata pentru denigrare. Pe data de 17 decembrie 2014 am primit acasa comunicarea hotarârii civile , anume, dosarul \\"colegei\\" mele a ... (vezi toată discuția)
Rejudecare dupa casarea la curtea de apel adiadiadi adiadiadi Buna seara . Este cazul unei sentinte civile pronuntate de tribunal si casata in recurs in ianuarie 2013 de curtea de apel , cu trimitere spre rejudecare ... (vezi toată discuția)
Actiune anulata ca netimbrata, recurs respins ca nefondat - ce mai pot face? michil michil Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o solutie la problema pe care o intampin. Am chemat in judecata pe Contencios un Biroul al unor executori judecatoresti ... (vezi toată discuția)