avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tainuirea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tainuirea

Buna ziua! tainuirea este o infractiune complexa?..avand in vedere ca are un obiect juridic complex - lovind in patrimoniu in principal si in justitie in secundar.
daca da, atunci care este elementul care apartine altei infractiuni absorbit in tainuire?
( prin definitie infractiunea complexa presupune un element sau o circumstanta care prin ea insasi constituie infractiune)
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 13:09, 4 Martie 2013
Daca ne dati definitii din oarece tratate in care se afirma ca tainuirea loveste in principal in patrimoniu si in secundar in justitie, cititi cu atentie 221 c.pen si incercati sa lecturati tratate de drept penal ....incepand de la Tanoviceanu, Dongoroz s.a.m.d., autori consacrati.
Tratatul este al domnului profesor Dobrinoiu, nu cred ca se incadreaza in categoria "oarece tratate". am citit cu atentie si nu am inteles, daca intelegeam nu mai intrebam aici.
Daca voi avea ocazia in particular am sa va explic referinta, pe forum imi este greu sa fac aprecieri asupra materialului didactic, dvs nu aveti evident nici o vina, ar fi bine insa sa imi urmati sfatul. Revenind la intrebarea dvs probabil reputatul profesor se refera la elementul esential ce defineste infractiunea de furt, luarea din detentia, posesia cuiva un bun fara consimtamantul acestuia...208 c.pen, tainuirea avand ca element material actiunea de primire, dobandire, transformare , inlesnire a valorificarii bunului de catre autor care la randul sau stie ca acesta provine din savarsirea infractiunii de furt, de exemplu. De aceea tainuirea este o infractiune complexa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pt un referat "tainuirea" unde gasesc bibliografia? marciuc marciuc din ce carti sa scriu un referat despre infractiunea tainuirea?ce ar trebui sa scriu in referat?definitii ?,speta si inafara de aceasta?.Va rog sa mi ... (vezi toată discuția)
Am primit o citatie de la parchet-cum sa procedez? mihai1987 mihai1987 Buna ziua! Am primit o citatie la procuratura iar azi i-am dat curs si m-am trezit cu citez din procesul verbal `invinuit pentru savarsirea infractiunilor de ... (vezi toată discuția)
Furt calificat alina_vi alina_vi Pot considera ca este vorba de infractiunea de furt calificat prin efractie in situatia in care infractorul a spart plafonul locuintei pentru a ajunge la bunul ... (vezi toată discuția)