avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Coeficienti de ierarhizare 2013?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Coeficienti de ierarhizare 2013?

Prin intrarea in vigoare a Legii Dialogului Social (Legea nr. 62/2011), s-a renuntat la contractul colectiv unic la nivel national. Astfel acei coeficienti de ierarhizare nu se mai folosesc si nu se mai aplica deoarece nu mai exista un contract colectiv de munca la nivel national.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Daca la nivel de ramura - comert exista un CCM, cu valabilitate nelimitata, coeficientii de ierarhizare stabiliti in acest contract se aplica in continuare? Suntem obligati, ca firma, sa aplicam acesti coeficienti, chiar daca nu suntem printre firmele semnatare ale acestui CCM la nivel de ramura, desi obiectul de activitate al firmei este comertul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:31, 4 Martie 2013
1. Nu are cum sa existe ccm cu valabilitate nelimitata pentru niciun sector de activitate ..

2. Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora

Coeficientii se aplica numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.
Prin urmare, obligatia de majorare a salariului subzista numai in cazul celor care au salariul brut sub 750 lei , nu si pentru ceilalti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca la nivel national ion_vasilescu ion_vasilescu Va rog sa-mi spuneti daca Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pentru anii 2011 - 2014 a fost aprobat. (vezi toată discuția)
Salariul minim si coeficientii ... madymary33 madymary33 dupa 01.01.2011 ,contractul colectiv de munca la nivel national 2007-2010 isi inceteaza valabilitatea...d-stra la ce salariu minim aplicati si ce coeficienti ... (vezi toată discuția)
Salar minim pe economie busubianca busubianca Bună ziua, Este stabilit că de la data de 01.02.2013 , salariul minim pe economie este 750lei ? Pentru studii superioare se modifică ceva? Adică ... (vezi toată discuția)