avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Lichidare judiciara- Drept de preemtiune
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Lichidare judiciara- Drept de preemtiune

In anul 2005 am inchiriat o suprafata de teren, pe o perioada de 5 ani cu posibilitate de prelungire, de la o societate, pentru edificarea unei constructii cu destinatia birou, dupa ce am obtinut toate avizele si acordurile pentru edificarea acesteia.
In anul 2009 a trebuit sa mut un stalp de 20 Kw , intrucat ENEL-ul si-a dat seama ca aciordul obtinut nu avea avizul sau . Am efectuat si aceasta mutare, pe banii firmei mele, ocazie cu care am marit suprafata de teren ce poate fi alocată edificării unor constructii.
In anul 2011 societatea respectiva a intrat in reorganizare si pana in momentul de fata nu am avut probleme , eu continuind sa platesc chiria conform contractului.
Anul acesta, fara sa fiu notificat in vreun fel, lichidatorul a procedat la vanzarea terenului, fara sa observe ca eu in contrat aveam trecut si dreptul de preemtiune.
Ce e de facut in continuare ? eu ca si chirias de buna credinta nu am niciun drept ?Multumesc
Cel mai recent răspuns: whynotsteff , utilizator 11:11, 30 Aprilie 2013
cum s-a vandut terenul ? la licitatie sau negociere directa cu lichidatorul?
daca mai sunteti in termen trebuie sa atacati actul de adjudecare si contractul de vanzare cumparare
Prin licitatie publica, de catre lichidator. Am facut contestatie la vanzare. Am fost citat de judecatorul sindic pt 15.03.2013. Care credeti ca sunt sansele mele de castig ?
depinde de 3 chestiuni
a) daca lichidatorul a facut publicitatea vanzarii si la gardul /zidul terenului care trebuia vandut
b) daca Comitetul Creditorilor si respectiv Adunarea Creditorilor a cunoscut de dr. dvs de preemptiune
c) de cat de istet e avocatul dvs.
va sfatuiesc sa verificati regulamentul de vanzare al activului ( se afla la dosar)
succes
P.S. Eu in locul dvs. l-as introduce in dosarul de contestatie si pe presedintele comitetului creditorilor (pentru ca el a facut recomandarea catre adunarea generala a creditorilor asupra viabilitatii, oportunitatii modalitatii si regulamentului de vanzare)
1- lichidatorul nu a facut publicitatea vanzarii si la gardul/ zidul terenului;
2- Dr meu de preemtiune a fost cunoscut se pare incepand cu data de 25.02.2013, data la care am facut contestatie la pv de adjudecare.
3- pentru ce fapta trebuie sa cer introducerea presedintelui comitetului creditorilor, in contestatie?

Multumesc foarte mult, pe toti care-i intreb dau din umeri si-mi spun ca totul depinde de judecatorul sindic.
stie avocatul dvs de trebuie introdus intervenient fortat presedintele comitetului:D
Sper ca ati inscris in cartea funciara contractul de inchiriere la momentul incheierii lui acum 5 ani !!!

Alte discuții în legătură

Contract închiriere teren intravilan whynotsteff whynotsteff În anul 2008 am închiriat un teren în vederea edificarii unei constructii provizorii, pentru un birou, de la o societate comerciala. Pentru edificarea ... (vezi toată discuția)
Contestatie la vanzare chrissrea chrissrea Va rog sa analizati urmatorul caz si daca este posibil sa ma ajutati cu sfaturi bune. O societate intrata in faliment are un teren cu cladiri pe care ... (vezi toată discuția)
Modalitati de vanzare vasioanaro vasioanaro Care sunt modalitatile de vinzarea a bunurilor de catrea lichidator? (vezi toată discuția)