avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Lichidare judiciara- Drept de preemtiune
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Lichidare judiciara- Drept de preemtiune

In anul 2005 am inchiriat o suprafata de teren, pe o perioada de 5 ani cu posibilitate de prelungire, de la o societate, pentru edificarea unei constructii cu destinatia birou, dupa ce am obtinut toate avizele si acordurile pentru edificarea acesteia.
In anul 2009 a trebuit sa mut un stalp de 20 Kw , intrucat ENEL-ul si-a dat seama ca aciordul obtinut nu avea avizul sau . Am efectuat si aceasta mutare, pe banii firmei mele, ocazie cu care am marit suprafata de teren ce poate fi alocată edificării unor constructii.
In anul 2011 societatea respectiva a intrat in reorganizare si pana in momentul de fata nu am avut probleme , eu continuind sa platesc chiria conform contractului.
Anul acesta, fara sa fiu notificat in vreun fel, lichidatorul a procedat la vanzarea terenului, fara sa observe ca eu in contrat aveam trecut si dreptul de preemtiune.
Ce e de facut in continuare ? eu ca si chirias de buna credinta nu am niciun drept ?Multumesc
Cel mai recent răspuns: whynotsteff , utilizator 11:11, 30 Aprilie 2013
Azi instanța a rămas în pronunțare cu privire la excepția calității mele procesuale active până la 19.04.2013. Ce mă învățați să fac în continuare ? La 19.04.2013 se expiră contractul meu de închiriere, a respectivului teren.
Azi 26.04.2012 dupa mai multe amanari instanta s-a pronuntat :
Tip solutie: Respinge actiunea
Solutia pe scurt: Respinge exceptia lipsei calitatii procesul active.
Admite cererea de intervenție in interesul altei persoane.
Respinge contestatia formulata de mine.
Document: nr... 26.04.2013
Deocamdata nu am motivarea. Ma gandeam sa fac notarea in CF dupa ce i-au un certificat de grefa si pina la motivare sa fac o actiune in daune interese. Cum ma îndrumați ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract închiriere teren intravilan whynotsteff whynotsteff În anul 2008 am închiriat un teren în vederea edificarii unei constructii provizorii, pentru un birou, de la o societate comerciala. Pentru edificarea ... (vezi toată discuția)
Contestatie la vanzare chrissrea chrissrea Va rog sa analizati urmatorul caz si daca este posibil sa ma ajutati cu sfaturi bune. O societate intrata in faliment are un teren cu cladiri pe care ... (vezi toată discuția)
Modalitati de vanzare vasioanaro vasioanaro Care sunt modalitatile de vinzarea a bunurilor de catrea lichidator? (vezi toată discuția)