avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Lichidare judiciara- Drept de preemtiune
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Lichidare judiciara- Drept de preemtiune

In anul 2005 am inchiriat o suprafata de teren, pe o perioada de 5 ani cu posibilitate de prelungire, de la o societate, pentru edificarea unei constructii cu destinatia birou, dupa ce am obtinut toate avizele si acordurile pentru edificarea acesteia.
In anul 2009 a trebuit sa mut un stalp de 20 Kw , intrucat ENEL-ul si-a dat seama ca aciordul obtinut nu avea avizul sau . Am efectuat si aceasta mutare, pe banii firmei mele, ocazie cu care am marit suprafata de teren ce poate fi alocată edificării unor constructii.
In anul 2011 societatea respectiva a intrat in reorganizare si pana in momentul de fata nu am avut probleme , eu continuind sa platesc chiria conform contractului.
Anul acesta, fara sa fiu notificat in vreun fel, lichidatorul a procedat la vanzarea terenului, fara sa observe ca eu in contrat aveam trecut si dreptul de preemtiune.
Ce e de facut in continuare ? eu ca si chirias de buna credinta nu am niciun drept ?Multumesc
Cel mai recent răspuns: whynotsteff , utilizator 11:11, 30 Aprilie 2013
Îmi pare rău , dar nu am știut ca ar fi trebuit sa-l înscriu in cartea funciara. Acum aflu de aceasta procedura.
nicio problema se poate depasi si chestia asta
Mulțumesc mult pentru sfaturi, vă țin la curent cu demersurile și soluția judecătorului sindic.
Azi am fost in instanta si mi-a fost dat un nou termen peste 2 saptamini, intrucat lichidatorul a făcut întâmpinare si cumparatorul o interventie in sprijinul lichidatorului. In intampinare lichidatorul preizeaza ca pana la data contestarii mele a pv de adjudecare, nu stia de dreptul meu de preemtiune si ca cererea mea de valorificare a terenului era in stadiu prea avansat pentru a relua procedura de vanzare. De asemenea cu toate ca i-am comunicat lichidatorului ca toate cheltuielile privind dezmembrarea terenului urmeaza sa le platesc eu, acesta spune in intampinare ca aceasta procedura ar fi diminuat valoarea terenului ( din 1657 mp , eu am solicitat max. 100 mp, de comun acord, in care se fie inclus si terenul din jurul cladirii aprox 40 mp ). Cum ma invatati sa procedez in continuare ? Cu mii de multumiri !
Azi, 29.03.2013, am avut iar termen de judecata a contestatiei si s-a amanat pentru inca doua saptamani pentru a discuta calitatea mea procesuala, in calitate de chirias neparticipant la licitatia desfasurata la 20.02.2013. Contractul meu de chirie de 5 ani expira pe data de 18.04.2013.

Alte discuții în legătură

Contract închiriere teren intravilan whynotsteff whynotsteff În anul 2008 am închiriat un teren în vederea edificarii unei constructii provizorii, pentru un birou, de la o societate comerciala. Pentru edificarea ... (vezi toată discuția)
Contestatie la vanzare chrissrea chrissrea Va rog sa analizati urmatorul caz si daca este posibil sa ma ajutati cu sfaturi bune. O societate intrata in faliment are un teren cu cladiri pe care ... (vezi toată discuția)
Modalitati de vanzare vasioanaro vasioanaro Care sunt modalitatile de vinzarea a bunurilor de catrea lichidator? (vezi toată discuția)