In anul 2005 am inchiriat o suprafata de teren, pe o perioada de 5 ani cu posibilitate de prelungire, de la o societate, pentru edificarea unei constructii cu destinatia birou, dupa ce am obtinut toate avizele si acordurile pentru edificarea acesteia.
In anul 2009 a trebuit sa mut un stalp de 20 Kw , intrucat ENEL-ul si-a dat seama ca aciordul obtinut nu avea avizul sau . Am efectuat si aceasta mutare, pe banii firmei mele, ocazie cu care am marit suprafata de teren ce poate fi alocată edificării unor constructii.
In anul 2011 societatea respectiva a intrat in reorganizare si pana in momentul de fata nu am avut probleme , eu continuind sa platesc chiria conform contractului.
Anul acesta, fara sa fiu notificat in vreun fel, lichidatorul a procedat la vanzarea terenului, fara sa observe ca eu in contrat aveam trecut si dreptul de preemtiune.
Ce e de facut in continuare ? eu ca si chirias de buna credinta nu am niciun drept ?Multumesc
Azi am fost in instanta si mi-a fost dat un nou termen peste 2 saptamini, intrucat lichidatorul a făcut întâmpinare si cumparatorul o interventie in sprijinul lichidatorului. In intampinare lichidatorul preizeaza ca pana la data contestarii mele a pv de adjudecare, nu stia de dreptul meu de preemtiune si ca cererea mea de valorificare a terenului era in stadiu prea avansat pentru a relua procedura de vanzare. De asemenea cu toate ca i-am comunicat lichidatorului ca toate cheltuielile privind dezmembrarea terenului urmeaza sa le platesc eu, acesta spune in intampinare ca aceasta procedura ar fi diminuat valoarea terenului ( din 1657 mp , eu am solicitat max. 100 mp, de comun acord, in care se fie inclus si terenul din jurul cladirii aprox 40 mp ). Cum ma invatati sa procedez in continuare ? Cu mii de multumiri !
Azi, 29.03.2013, am avut iar termen de judecata a contestatiei si s-a amanat pentru inca doua saptamani pentru a discuta calitatea mea procesuala, in calitate de chirias neparticipant la licitatia desfasurata la 20.02.2013. Contractul meu de chirie de 5 ani expira pe data de 18.04.2013.