În anul 2008 am închiriat un teren în vederea edificarii unei constructii provizorii, pentru un birou, de la o societate comerciala. Pentru edificarea constructiei provizorii, cu acordul verbal al administratorului, am mutat un stalp de 20 kw tip LEA, din curtea acestuia in strada pentru a putea primi avizul ENEL , pe cheltuiala firmei mele . În anul 2011, locatorul a intrat in insolventa. Pe toata durata contractului (5 ani- pana la 18.04.2013) eu am platit chiria la data fixa, fara sa fiu vreodata in intarziere. În anul 2012 in luna iunie aceasta societate a intrat in procedura falimentului, iar in februarie (20.02.2013), lichidatorul, a vandut terenul fara a ma anunta in vreun fel, cu toate ca in contract era prevazut un drept de preemtiune. Am facut o notificare lichidatorului in luna ianuarie 2013 , cu privire la disponibilitatea mea de a cumpara terenul de sub constructie, dar nu am primit pana acum niciun raspuns. In 25.02.2013 am contestat actul de adjudecare si am un nou termen, la judecatorul sindic in 12.04.2013. În 20.03.2013 ( cu doar 30 zile inainte) lichidatorul ma notifica ( mai are dreptul având in vedere ca a adjudecat terenul in 20.02.2013 ?) ca nu mai doreste prelungirea contractului de inchiriere. Eu sunt inca in judecata cu acesta! Ce fac dupa data de 18.04.2013 ? Pot cere urmarirea penala a lichidatorului pentru gestiune frauduloasa si daune interese, deoarece acesta a aflat de contractul meu si platile efectuate in luna ianuarie a acestui an ? Multumesc anticipat.
pana la data de 18.04.2013, data expirarii, mai aveti un pas anterior la data de 12.04.2013, in functie de solutia primita de la Tribunal veti vedea ce este de facut, cu siguranta lichidatorul nu a dat atentie contractului de inchiriere si nu a observat clauza referitoare la dreptul dvs de preemtiune.
Multumesc pt raspuns. Ma gandeam sa fac raspuns la notificarea lichidatorului! Eu am incercat la fiecare termen sa rezolv amiabil litigiul, dar acesta ( lichidatorul) ma ameninta ca pe 19.04.2013 imi strica constructia provizorie .
De regula lichidatorii judiciari sunt persoane deschise la orice solicitare/intelegere/negociere, fiind oameni cu pregatire superioara economica/juridica, este regretabil ca nu ati ajuns la o conciliere, mai ales ca dupa explicatiile dvs ati intreprins mai demult aceste diligente, raspundeti desigur si la notificarea sa cu argumentele de mai sus, atasati si la termenul de judecata la judecatorul sindic aceasta corespondenta. Va doresc succes!
Azi 26.04.2012 dupa mai multe amanari instanta s-a pronuntat :
Tip solutie: Respinge actiunea
Solutia pe scurt: Respinge exceptia lipsei calitatii procesul active.
Admite cererea de intervenție in interesul altei persoane.
Respinge contestatia formulata de mine.
Document: nr... 26.04.2013
Deocamdata nu am motivarea. Cum ma îndrumați ?
Drept de preemtiune
miab
Un notar poate incalca dreptul de preeptiune cu buna stiinta ?Am un garaj in baterie si proprietarul terenului vinde la toti proprietarii de garaje terenul de ... (vezi toată discuția)