avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

pot sa nu mostenesc nimic din partea parintilor daca acestia nu vor ca eu sa mostenesc ? exista vreo posibilitate ca eu sa fac ceva inainte ca eu sa mostenesc partea mea ? exista vreo posibilitate ca eu sa dau in judecata parintii sa ma dezmosteneasca si sa imi primesc partea mea ? multumesc.
Parintii,legal si teoretic, nu pot dezmostenii total proprii copii deoarece acestia sunt mostenitori rezervatari.

Dar, parintii pot sa-si instraineze toate bunurile astfel incat la decesul acestora sa nu mai aiba nimic in patrimoniu lor, deci nu veti mai avea ce mosteni.

exista vreo posibilitate ca eu sa dau in judecata parintii sa ma dezmosteneasca si sa imi primesc partea mea ?

... aceasta posibilitate nu exista!
Nu se intelege, logic, ce doriti.A fi dezmostenit inseamna sa nu va primiti partea de mostenire la care aveti dreptul. Daca intentia Dv. este sa solicitati in instanta partea Dv. de mostenire, in avans, aratand ca la decesul parintilor sunteti de acord sa nu mai primiti nimic, aceasta nu este posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmostenire totala - ce obligatii legale mai am? buna ziua. ... SVAndrei SVAndrei Dezmostenire totala - ce obligatii legale mai am? Buna ziua. Am o intrebare legata de ce se intampla dupa dezmostenire. Pe scurt, mama mea a decis ca este ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am 3 copii din care 2 recunoscuti legal , iar unul ... Cmb88 Cmb88 Bună ziua! Am 3 copii din care 2 recunoscuti legal , iar unul cu actuala sotie .. In caz de deces ii revine mostenire celui mare? Daca da , se pote ... (vezi toată discuția)
Părinții vor să îmi doneze o proprietate cu clauză de neînstrăinare 49 de ani. n-o s-o pot vinde nici după decesul lor? Ionut61 Ionut61 Parintii mei vor sa imi lase o proprietate prin donatie dar cu clauza sa nu o pot instraina 49 de ani ! Intrebarea mea este sa zic daca ei mor la 5 ani de la ... (vezi toată discuția)