avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Codul de inregistrare fiscal
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Codul de inregistrare fiscal

Cum ati procedat pt obtinerea c.i.f?
Eu am depus toate formularele printre care si cel privind veniturile estimate.
Am trecut in felul urmator:
venit brut estimat- 12.000
cheltuieliu deductibile estimate- 4000
venit net estimat-8000
Ok....
problema este ca ei mi-au eliberat o "declaratie privind venitul estimat" prin care tb sa platesc integral impozitul la suma de 8000 lei, adica 1280 ron.
voua vi s-a intamplat la fel, sa fiti nevoiti sa platiti impozit pentru niste venituri nerealizate?#-o
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 23:33, 18 Februarie 2009
Impozitul se plateste in 4 rate: pana pe data de 15 martie; 15 iunie;15 septembrie si 15 decembrie. Si aceste rate sunt egale. Adica mie asa mi s-a precizat ca trebuie sa platesc.
Asta e! Nu prea avem ce face:(, se plateste impozit anticipat la venitul net estimat, potrivit Codului fiscal, art.82 - Stabilirea platilor anticipate de impozit:
(1) Contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, cu exceptia veniturilor din arendare, precum si venituri din activitati agricole sunt obligati sa efectueze in cursul anului plati anticipate cu titlu de impozit, exceptandu-se cazul veniturilor pentru care platile anticipate se stabilesc prin retinere la sursa.
(2) Platile anticipate se stabilesc de organul fiscal competent pe fiecare sursa de venit, luandu-se ca baza de calcul venitul anual estimat sau venitul net realizat in anul precedent, dupa caz, prin emiterea unei decizii care se comunica contribuabililor, potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit chirie 2009 cristinabltn cristinabltn buna! daca am inchiriat un apartament din 1 aprilie 2009, cand se declara si se plateste impozitul pe chirie? intreb, pentru ca proprietarul mi-a spus sa ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit fiind pensionar Miriam22 Miriam22 Buna ziua stimati specialisti, rog respectuos sa ma lamuriti, daca se poate: sunt pensionara si ca urmare platesc contributie CAS, am si un PFA. Mi-a venit ... (vezi toată discuția)
Pfa platitor de tva itsallaboutme itsallaboutme Buna seara, Eu inca nu mi-am infiintat un PFA, dar ma pregatesc si vreau sa aflu cat mai multe detalii. Am auzit ceva de la o cunostinta care mi s-a parut ... (vezi toată discuția)