avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Trebuie sa mi se plateasca o polita de asigurari catre ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Trebuie sa mi se plateasca o polita de asigurari catre o firma desfiintata... Cum procedez?

In 2010 am avut un accident cu masina, a intrat in mine o alta masina cu numere de Anglia care s-a dovedit ca nu avea asigurare. Masina condusa de mine e pe firma. Dupa accident am facut o plangere la Asociatia Victimilor Strazii, iar acum dupa 2 ani vor sa ma despagubeasca platindu-mi devizul repatiilor ce au fost necesare. Problema este ca firma pe care era masina a intrat in insolventa si ulterior desfiintata iar masina vanduta catre alta firma. In momentul acesta nu stiu cum sa procedez pt ca ei vor sa-mi plateasca intr-un cont al firmei dar nu mai exista nici unul. Va rog sa ma ajutati cu sugestii. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 21:38, 4 Martie 2013
Dechideti un cont,pe nume;le firmei,in baza sentintei juecatoresti,in care sa incasati banii cuveniti.
Succes !
Marius Bote .
Pai si avand in vedere ca firma era cu datorii, in momentul in care se vireaza banii voi putea sa-i incasez sau se vor duce catre creditor?
bote marius a scris:

Dechideti un cont,pe nume;le firmei,in baza sentintei juecatoresti,in care sa incasati banii cuveniti.
Succes !
Marius Bote .

:oops: cei care dau raspunsuri fara sa citeasca intrebarea cam asa patesc. Firma nu mai exista. Banuiesc ca vor fi mici probleme la deschiderea unui cont, afara de ipoteza in care utilizatorul are si o banca, nu-i asa?

:P

Pe scurt: linistit si impacat in suflet puteti sa va luati ramas bun de la despagubirile cuvenite unei societati care nu mai exista.
Ceva mai explicit: chiar daca ati fost unic asociat, persoana juridica, fictiunea aceea numita "SC XYZ SRL" a fost o entitate diferita de d-voastra cu patrimoniu diferit. Ca sa ne ne complicam cu chestiuni tehnice va scriu doar ca odata ce "SC XYZ SRL" a disparut ca subiect de drepturi si obligatii, toate obligatiile si toate drepturile pe care le avea in momentul in care s-a incheiat procesul de lichidare au disparut odata cu ea.
Altfel zis, exact in masura in care nu trebuie sa-i mai platiti datoriile, nu-i mai puteti incasa nici creantele.:P
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2013
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Trecand peste felul necuvenit al celui care a scris dupa mine...dl.ubik -cu o asemenea postare ,...Cam tendentios atacul asupra mea colega ...
Eu vorbesc din experienta mea de lichidator judiciar si din legislatie . Poate ramane contul firmei deschis ,dar firma nu mai are dreptul asupra sumelor ramase sau incasate din executari, fiind radiata , ci numai creditorii legitimi ai firmei ,.
Dna.Andreea, mai este varianta sa luati legatura cu lichidatorul care a deschis contul bancar ,poate nu l-a inchis inca ,si in care se vireaza sumele incasate in urma executarii silite ce urmeaza procedurii insolventei si din care va puteti indestula si dvs.,in conditiile in care ati fost inscrisa la masa credala in procedura insolventei .
Cu stima,Marius Bote .
Tendentios? Oy-vey! Absolut deloc. Doar incisiv si atent la raspunsuri asa cum ii sade bine unui moderator (chiar si unuia lenes ca mine).
Unu. Asociatul este creditorul firmei in procesul lichidarii daca si numai daca activul depaseste pasivul OR utilizatorul a scris ca firma era cu datorii, desfiintata, nu mai are niciun cont etc. etc. etc. citit mai sus.
Doi. Lasati-ne, rogu-va, cu experienta d-voastra de lichidator si referirile vagi la legislatie si scieti-ne in care norma scrie ca fostii asociati ai firmelor desfiintate pot incasa banii cuveniti societatilor desfiintate chiar daca pasivul nu a fost lichidat?
Trei. Eventual puteti sa nu mai raspundeti in topic, recunoscand tacit ca ati gresit ori sa scrieti pur si simplu ca ati gresit, ceea ce ar fi corect si juridic si moral. Fiecare din noi gresim iar eu, ori de cate ori am facut-o de oaie (ceea ce mi s-a intamplat fie din neatentie, fie din prea multa siguranta, fie din alte motive), am recunoscut ca am gresit cand am gresit pentru ca postarile noastre sunt citite de sute de oameni intre care vreo 50% chiar stiu cand gresim si cand nu.
Chiar credeti ca merita sa va incapatanati incercand sa dregeti busuiocul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment lalac lalac Care sunt costurile pt deschiderea procedurii de intrare in faliment a unei sc care are datorii la bugetul de stat (impozit forfetar)? Cine plateste onorariul ... (vezi toată discuția)
Ce responsabilitati are un administrator de firma daca firma are probleme financiare? iuliazamfir iuliazamfir Sunt administrator la o SC. In cazul in care firma are probleme financiare, indreptandu-se chiar catre faliment, poate avea administratorul probleme, adica pus ... (vezi toată discuția)
Firma insolventa datorii anulate? gabizugravel gabizugravel Daca o firma a fost declarata insolventa,atunci datoriile vor fi anulate?Administratorul daca refuza sa plateasca datoriile si neavand nici bunuri ... (vezi toată discuția)