avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa habitat pentru casa de la tara, desi locuiesc si ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa habitat pentru casa de la tara, desi locuiesc si platesc la oras

Buna seara,
In prezent locuiesc in Galati, unde platesc taxa de habitat. La tara, in judetul Tulcea am o casa unde ma duc doar una, doua saptamani pe an. Am intrebat la Consiliul Local al comunei din Tulcea daca trebuie sa platesc taxa de habitat desi nu locuiesc acolo, iar raspunsul a fost ca ” indiferent de timpul locuit, chiar si o zi, sunt datoare cu taxa pe un an intreg”. Este legal ? Nu se poate plati doar proportional cu timpul insumat (sa zicem una, doua luni din an)?
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 22:56, 5 Martie 2013
Taxa de habitat este ceva nou pt populatie, nu toate primariile au aceasta taxa. Eu va sfatuiesc sa consultati Hotararea Consiliului Local al celor doua primarii, pt a va edifica cum sa beneficiati de scutirea taxei, datorita faptului ca aveti mutatia la una dintre locuintele ce le detineti. Puteti incerca si pe site-ul primarie sa cautati acest HCL, pt ca este public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxa habitat calytul calytul daca sunt roman si locuiesc de mai multi ani in strainatate pot fi scutit de plata taxei de habitat?in ce baza si ce trebuie sa depun la primarie? (vezi toată discuția)
Aprobare scutire la plata penalitatilor si a dobanzilor aferente impozitului datorat catre bugetul local mayamatei mayamatei Buna seara, As dori sa stiu daca exista vreun act normativ prin care consiliul local al unei comune poate sa aprobe scutirea de la plata penalitatilor si a ... (vezi toată discuția)
Taxa habitat eugen2011 eugen2011 Am o casa de vacanta unde platesc factura de lumina odata la 3 luni( asa am facut contractul cu furnizorul de electricitate dupa ce mi-a verificat actele sa ... (vezi toată discuția)