avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Aprobare scutire la plata penalitatilor si a ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Aprobare scutire la plata penalitatilor si a dobanzilor aferente impozitului datorat catre bugetul local

Buna seara,

As dori sa stiu daca exista vreun act normativ prin care consiliul local al unei comune poate sa aprobe scutirea de la plata penalitatilor si a dobanzilor aferente impozitelor si taxelor locale datorate de persoanele fizice/juridice de pe raza comunei respective ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 01:31, 9 Noiembrie 2012
La nivel de primarie se numesc HCL-Hotarari ale Consiliului Local, da primaria poate da aceste HCL-uri daca au fost cuprinse in buget cu un an in urma sau daca sunt situatii importante in cursul anului. De exemplu in orasul meu sa dat HCL in 2011, pt anul 2012 unde au fost prevazute scutiri de 25-50% a penalitatilor cu obligatia achitarii debitului. In general aceste HCL sunt publice, uneori publicate pe site, mergeti si intrebati la primaria dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire penalitati la firme,daca se face plata datoriilor pana la 31 decembrie. getic2000 getic2000 Buna ziua,nu stiu daca am inteles bine din ce a zis domnul Boc intr-o zi la televiziune legat de scutirea de plata a penalitatilor firmelor daca se platesc ... (vezi toată discuția)
Procedura recalculare penalitati intarziere fisc eliasav eliasav In cursul lunii iunie 2012 am achitat datoriile catre fisc. Cu toate acestea in fisa sintetica aparem cu penalitati si dobanzi :\"neconfirmate\" ANAF are ... (vezi toată discuția)
Taxa habitat pentru casa de la tara, desi locuiesc si platesc la oras gvincentiu gvincentiu Buna seara, In prezent locuiesc in Galati, unde platesc taxa de habitat. La tara, in judetul Tulcea am o casa unde ma duc doar una, doua saptamani pe an. Am ... (vezi toată discuția)