avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Impartire bunuri dupa concubinaj 8 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Impartire bunuri dupa concubinaj 8 ani

Buna seara,
Va rog frumos sa ma lamureasca cineva cu doua lucruri:
1) La cati ani de concubinaj (minim) se refera acea lege cu impartirea bunurilor?
2) In aceasta categorie a bunurilor de impartit intra si conturile din banca (exemplu : titluri de stat, obligatiuni BCR, depozite CEC) ? Cu alte cuvinte poate obtine in instanta o expertiza prin care sa oblige banca sa declare sumele economisite intr-o forma sau alta pe numele meu si sa le supuna impartirii? Banuiesc ca toate aceste foforme de economisire enumerate de mine sunt nominale.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:46, 6 Martie 2013
Nu exista nicio lege in acest sens :), bunurile in concubinaj sunt si raman in proprietatea titularului. Se poate vb de un drept de creanta ,daca celalalt probeaza ca a contribuit la achizitionarea unui bun. Cel ce are pretentii trebuie sa apeleze la instanta in termen de 3 ani, altfel dreptul sau la actiune se prescrie.
Constat ca revine in actualitate cutuma cu dobandirea proprietatii intre concubini, soti, asteptam si altfel de rude sa se inscrie in club #-o


Va multumesc. Sa inteleg ca acel drept de creanta se refera doar la bunuri cumparate? Nu si la sume economisite in banci?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Ar putea avea pretentii si la anumite sume depuse in banci pe numele celuilalt, dar trebuie sa faca dovada ca a contribuit la acele depozite..poate a depus personal sume in acele conturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire bunuri concubini gams gams Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatorul caz: femeie si barbat stau impreuna de 20 de ani. Bunurile sunt ale femeii exclusiv, unele obtinute in urma ... (vezi toată discuția)
Concubinaj ContSters224398 ContSters224398 Buna ziua! Ma numesc Gabriela si am o mare nelamurire.Stau cu un baiat de 10 ani care din nefericire era intr0o relatie de concubinaj cu o alta fata si exista ... (vezi toată discuția)
Concubinaj adeladorin adeladorin buna ziua! as dori sa va intreb ce se poate face in situatia in care fosta concubina (dupa o relatie de 3 ani) ameninta pe fostul partener ca daca nu-I da ... (vezi toată discuția)