avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil cu alta cetatenie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil cu alta cetatenie

Ea are cetatenie romana, cu drept de rezidenta in Anglia, el este cetatean britanic. Sint casatoriti pe teritoriul Romaniei, dar locuiesc si muncesc in Anglia. Au un copil de 2 ani nascut in Anglia, cu cetatenie britanica. Cui ii ramine copilul dupa divort, avind in vedere ca ea vrea sa se intoarca in tara?
multumesc
Cel mai recent răspuns: siminna123 , utilizator 11:01, 17 Martie 2005
Cui hotaraste instanta.
Copilul dobandeste si cetatenia mamei.
Av Elena Marcu
elena@sharrom.ro
va multumesc foarte mult pentru promptitudine. Indraznesc sa va mai intreb care instanta? pe teritoriul carei tari poate ea intenta proces? Daca casatoria a avut loc pe teritoriul Romaniei, poate ea intenta proces aici? In cazul in care, in urma unui proces aici copilul ramine la ea, are vreo instanta din Anglia vreo putere asupra acestei decizii?
cu mii de multumiri,
Simina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere apostila in anglia pt hotarare de divort reno reno Am fost casatorita cu un cetatean britanic si am divortat acum cateva luni "prin corespondenta", în Anglia ( nu avem copii împreuna). Acum eu vreau sa mi se ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt insarcinata si intentionez sa nasc in romania, ... GeorgianaG19 GeorgianaG19 Buna seara. Sunt insarcinata si intentionez sa nasc in ROMANIA, desii locuiesc la Londra. Copilul va primii cetatenie britanica? Mentionez ca tatal copilului ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate dodonica dodonica In timpul unei casatorii dintre o femeie de cetatenie romana si un barbat de cetatenie austriaca sa nascut un copil in Austria care a dobindit cetatenie ... (vezi toată discuția)