avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita credit ipotecar
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita credit ipotecar

In 2008 am facut un credit de nevoi personale cu ipoteca de 25.000eur ,am fost cu plata ratelor la zi pana in 2011 dupa care am incetat plata ratelor ne mai avand loc de munca si am ramas restant cam cu 4800 eur in luna iunie anul 2012 , dupa care am inceput iar sa platesc cam 1000eur pe luna respectiv iunie , iulie , august , septembrie, iar din octombrie cam 200eur pe luna pana in prezent . Mi-a venit acasa citatie cu Hotarare de executare silita si o suma de 27.000eur ,cu mult mai mare dacat creditul acordat , si am mai primit in plic si un act cadastral . Acum mi-a venit o citatie la executor sa ma prezint in data de 11.03.2013 sa ma prezint la executor impreuna cu firma recuperatoare agreata de banca iar daca nu ma prezint se va trece la executare silita conform art.500 , alin.2 coroborat cu art.411 , alin 3 cpv. Va rog mult un sfat , o idee , sunt disperat , fonduri nu am ca sa-mi permit un avocat . Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 20:52, 5 Martie 2013
Neplatind o perioada, creditul a devenit exigibil anticipat, adica a ajuns la scadenta integral. Probabil suma cuprinde dobanzi si penalitati. In acest caz, discutati cu executorul si ajungeti la o intelegere de plata esalonata dupa un plan nou de rambursare agreat de ambele parti, plan pe care sa il aveti obligatoriu in scris. In general se accepta, nedorindu-se executarea bunului imobil.
Puteti contesta actul de executare prin care vi se impune plata sumei de 27.000 euro.
Prezentati-va la executor si cereti explicatii privind suma, ce cuprinde.
Multumesc tuturor pentru sfaturi , dar m-ar interesa ce si cum sa port discutia care sa nu duca la executarea silita a imobilului . Cum pot sa fac sa ajung la o plata reesalonata .

Va multumesc anticipat .
Plata esalonata trebuie sa fie acceptata de creditor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - credit cu ipoteca pe locuinta de familie ypohs ypohs Am facut un credit nevoi personale cu ipoteca de 25.000eur in 2008 , am fost cu ratele la zi pana in 2011 dupa care am incetat sa mai platesc , probleme de ... (vezi toată discuția)
Executare silita shopy314 shopy314 Am luat un credit de nevoi personale cu ipouteca . In locuinta ipotecata locuiesc impreuna cu parintii , mama fiind proprietar . Pe contractul de credit si cel ... (vezi toată discuția)
Se poate face angajament de plata daca ai hotarare judecatoreasca de executare silita? carmenbn carmenbn Se mai poate face angajament de plata daca ai hotarare judecatoreasca de executare silita de la un executor judecatoresc?Are acest angajament valoare ... (vezi toată discuția)