avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Am luat un credit de nevoi personale cu ipouteca . In locuinta ipotecata locuiesc impreuna cu parintii , mama fiind proprietar . Pe contractul de credit si cel de la notar nu am semnat decat eu si mama , tatal nu apare si nu a semnat nimc . Am fost la zi cu ratele pana in 2011 cand am ramas fara loc de munca si am avut si probleme de sanatate . S-au strans can 400 zile restanta dar din iunie 2012 am reinceput sa depun cate 1000eur pe luna , respectiv iunie , iulie , august , septembrie , iar din octombrie cate 200eur resatanta scazand considerabil ramanand restant cam 800eur . In ianuarie am primit o hotarare judecatoreasca de executare silita iar in februarie o citatie sa ma prezint la executorul judecatoresc . M-am prezenatat doar eu , firma recuperatoare nu a dat curs invitatiei , contul mi-a fost blocat deci nu mai am unde sa fac plati .
Va rog frumos un sfat cum pot scapa de executare silita .
Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:17, 8 Aprilie 2013
In conditiile in care exista titlu executoriu,va confruntati cu o situatie delicata
Puteti "scapa"de executare prin achitarea debitului acumulat
Incercati negocierea cu executorul judecatoresc a esalonarii platilor,conditionat de acordul creditorului
numai achitand creantele din titlul executoriu, contractul de credit a fost reziliat si ca efect imediat trebuie sa platiti suma integrala restanta, in plus si cheltuielile de executare, in acest sens mergeti la biroul executorului si va comunica un cont, desi ar trebui sa se regaseasca in somatie.
Contractul de credit nu a fost reziliat. Este accelerata scadenta, se declara scadent anticipat intregul credit. Astfel, toata suma este acum restanta, nu doar cei 800 Eur calculati de dumneavoastra. Daca suma ramasa de plata nu este mare, puteti solicita bancii un acord de plata , prin caresa va obligati sa va platiti esalonat debitul. Daca suma e mare, nu vor fi de acord, pentru ca au constituit provizioane .
Poate reusiti sa refinantati creditul, alta solutie nu vad.
as putea sa ma foloses de LOCUINTA DE FAMILIE , tatal meu nu a semnat niciun document in contractul de ipoteca si conform art.322 aceasta este nula .
nu am prezentat aceasta la executor , doresc intradevar o reesalonare dar firma recuperatoare nu s-a prezentat
va rog spuneti-mi cum sa port discutia la executor
va multumesc
Daca ipoteca e semnata anterior data de 01.10.2011, nu vi se aplica acel articol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - credit cu ipoteca pe locuinta de familie ypohs ypohs Am facut un credit nevoi personale cu ipoteca de 25.000eur in 2008 , am fost cu ratele la zi pana in 2011 dupa care am incetat sa mai platesc , probleme de ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit ipotecar ypohs ypohs In 2008 am facut un credit de nevoi personale cu ipoteca de 25.000eur ,am fost cu plata ratelor la zi pana in 2011 dupa care am incetat plata ratelor ne mai ... (vezi toată discuția)
Ipoteca ciprian70 ciprian70 Am cumparat o garsoniera . La inceput am incheiat o tidula cu martori la agentia imobiliara unde am gasit locuinta . Am inceput executarea renovarii locuintei ... (vezi toată discuția)