avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Presedinte asociatie vs presedinte consiliu director
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Presedinte asociatie vs presedinte consiliu director

Buna dimineata! In primul rand vreau sa imi cer scuze daca mai exista aceasta discutie si va rog sa imi dati un link de redirectionare, in cazul in care este.

Mi-a fost respins dosarul la judecatorie pentru infiintarea unei asociatii de voluntariat deoarece:
"să se identifice în Actul constitutiv numele Preşedintelui Asociaţiei, funcţie care este menţionată la art. 20 al. 1 din Statut;"
In Actul Contitutiv am trecut membrii Consiliului Director (Presedinte, Vicepresedinte si Secretar => functie+nume)

Va rog sa imi spuneti care este diferenta dintre cele 2 functii, daca poate fi aceeasi persoana si unde as putea sa il trec.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: RoxanaMariaC , utilizator 13:20, 5 Martie 2013
Potrivit og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile, actualizata, organele unui ong sunt adunarea generala, consiliul director si cenzorul, daca aveti peste 15 membrii cu drept de vot.
Presedintele asociatiei face parte din consiliul director. Nu e un alt presedinte.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare functii membrii consiliu director asociatie non-profit alinamit alinamit Buna ziua, Este vorba despre o asociatie non-profit infiintata pe baza OG 26/2000. Problema este urmatoarea. In cursul anului 2007 printr-o Hotarare a ... (vezi toată discuția)
Asociatie - actualizare statut/act constitutiv - cine semneaza statutul si actul constitutiv? sebastian2020 sebastian2020 Buna, ziua. Avem o Asociatie in care am fost 5 fondatori, tot cu 5 membrii in Consiliul Director. Acum suntem 11 membri, 2 dintre fondatori nu mai ... (vezi toată discuția)
Infiintare fundatie un_kopill un_kopill Buna! ma poate ajuta cineva cu un model de act constitutiv pt o fundatie si un statut? deasemenea, rezervarea de denumire se face in bucuresti si pt viitoarea ... (vezi toată discuția)