Talharie savarsita prin agresiune cu leziuni minore.
Toata stima, prenumele meu este Marian, din ce motiv am deschis acest subiect: Am fost talharit in weekend de 10 persoane (chiar si minori) nu m-au lovit nici eu nu i-am lovit am fost imobilizat amenintat si cu incercari de a ma sugruma.
Totul a inceput cerandu-mi bani (atacatorul) am vrut sa scap dar in acel moment m-au imbrancitisi am cazut la pamant cu fata prezentand leziuni la ochiul stang (edem) si o sangerare masiva la nas,constienta prezenta. In timpul altercatiei mi-au sustras un telefon si au fugit in directia unor camere de filmat.
Am sesizat organele de politie, am dat declaratie la sectie, mi-au prezentat poze din descrierile mele, fapt ce l-am recunoscut pe atacatorul principal. Astazi i-au adus la sectie si i-am recunoscut si pe restul. Atacatorul nu stiu in acest moment daca a recunoscut dar prietenii lui implicati au recunoscut. Si vreau sa fiu pregatit in caz de instanta daca acesta pledeaza nevinovat . (A savarsit o pedeapsa de 3 ani tot pentru talharie eliberat conditionat in anul 2012 iulie)
Am scos certificat medico-legal, pe 6 zile dar ieri am observat o leziune in zona toracelui (coaste mai precis) si la examinarea medicului nu am mai mentionat pentru ca era prea tarziu. Asa ca am mers mai departe cu dosarul..
Informati-va va rog riguros daca va fi nevoie de avocat si ce trebuie sa fac.
indiferent de tipul de agresiune, pentru a exista fapta de talharie trebuie sa existe furt prin intrebuintare de violente , amenintari sau punerea victimei in stare de inconstienta sau neputinta de a se apara. Limitele pedepselor sunt deosebit de mari pentru o astfel de infractiune, in forma simpla limitele pornesc de la 3 ani si pana la un maxim de 18 ani.
este un caz tipic de talharie, fapta exista, relevanta penala in ceea ce priveste recunoasterea faptei de catre atacator nu are decat sub aspectul laturii penale, respectiv dozarea pedepsei. Dvs ca parte vatamata nu aveti altceva de facut decat sa precizati la declaratii exact modalitatea de savarsire a faptei, sa individualizati faptuitorii si sa depuneti actul medico legal. Pana la citirea actului de sesizare ( rechizitoriul ) in instanta va veti constitui parte civila cu prejudiciul material si moral suferit.
Parerea mea este ca nu este nevoie neaparat de avocat.
Tragerea la raspundere va fi sustinuta de procuror, iar agresorul va trebui sa-si faca apararea, contactand un avocat.
Numai in masura in care dvs veti solicita o suma de bani, ati avea nevoie de o consultatie, eventual de angajarea unui avocat care sa sustina si sa argumenteze aceasta cerere.