avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Problema talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Problema talharie

Talharie savarsita prin agresiune cu leziuni minore.

Toata stima, prenumele meu este Marian, din ce motiv am deschis acest subiect: Am fost talharit in weekend de 10 persoane (chiar si minori) nu m-au lovit nici eu nu i-am lovit am fost imobilizat amenintat si cu incercari de a ma sugruma.
Totul a inceput cerandu-mi bani (atacatorul) am vrut sa scap dar in acel moment m-au imbrancitisi am cazut la pamant cu fata prezentand leziuni la ochiul stang (edem) si o sangerare masiva la nas,constienta prezenta. In timpul altercatiei mi-au sustras un telefon si au fugit in directia unor camere de filmat.
Am sesizat organele de politie, am dat declaratie la sectie, mi-au prezentat poze din descrierile mele, fapt ce l-am recunoscut pe atacatorul principal. Astazi i-au adus la sectie si i-am recunoscut si pe restul. Atacatorul nu stiu in acest moment daca a recunoscut dar prietenii lui implicati au recunoscut. Si vreau sa fiu pregatit in caz de instanta daca acesta pledeaza nevinovat . (A savarsit o pedeapsa de 3 ani tot pentru talharie eliberat conditionat in anul 2012 iulie)
Am scos certificat medico-legal, pe 6 zile dar ieri am observat o leziune in zona toracelui (coaste mai precis) si la examinarea medicului nu am mai mentionat pentru ca era prea tarziu. Asa ca am mers mai departe cu dosarul..

Informati-va va rog riguros daca va fi nevoie de avocat si ce trebuie sa fac.
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2013
CtinMarian, utilizator
Cel mai recent răspuns: CtinMarian , utilizator 15:59, 5 Martie 2013
indiferent de tipul de agresiune, pentru a exista fapta de talharie trebuie sa existe furt prin intrebuintare de violente , amenintari sau punerea victimei in stare de inconstienta sau neputinta de a se apara. Limitele pedepselor sunt deosebit de mari pentru o astfel de infractiune, in forma simpla limitele pornesc de la 3 ani si pana la un maxim de 18 ani.
Tocmai am editat mesajul am explicat concret ce s-a intamplat.
este un caz tipic de talharie, fapta exista, relevanta penala in ceea ce priveste recunoasterea faptei de catre atacator nu are decat sub aspectul laturii penale, respectiv dozarea pedepsei. Dvs ca parte vatamata nu aveti altceva de facut decat sa precizati la declaratii exact modalitatea de savarsire a faptei, sa individualizati faptuitorii si sa depuneti actul medico legal. Pana la citirea actului de sesizare ( rechizitoriul ) in instanta va veti constitui parte civila cu prejudiciul material si moral suferit.
Am precizat exact si am scos certificat,ma tin la curent organele de politie si va tin la curent si eu.
Parerea mea este ca nu este nevoie neaparat de avocat.
Tragerea la raspundere va fi sustinuta de procuror, iar agresorul va trebui sa-si faca apararea, contactand un avocat.
Numai in masura in care dvs veti solicita o suma de bani, ati avea nevoie de o consultatie, eventual de angajarea unui avocat care sa sustina si sa argumenteze aceasta cerere.

Alte discuții în legătură

Certificat medico-legal Ioanid Ioan Ioanid Ioan In urma unei altercatii, persoana vatamata a obtinut un certificat medico-legal in care a primit 60 zile de ingrijiri medicale. Eu am dubii cu privire la nr. ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor sau lovire si alte violente? love4not love4not Daca o persoana care sufera de probleme cardiace a fost atacata de mai multi indivizi, provocandu-i-se leziuni ce au necesitat in jur de 7 zile internare ... (vezi toată discuția)
Despre probarea legitimei aparare adonis00 adonis00 Buna ziua, Doresc sa va cer parerea in legatura cu o situatie ipotetica. X il ataca pe Y, cu o lovitura sau o sugrumare. Y ii prinde mana agresorului si ... (vezi toată discuția)