In urma unei altercatii, persoana vatamata a obtinut un certificat medico-legal in care a primit 60 zile de ingrijiri medicale.
Eu am dubii cu privire la nr. zilelor de ingriji mai ales ca, i-am dat un singur pumn, iar in urma loviturii el nu a avut nimic(nu a cazut, nu a sangerat, nu a dat semne ca il doare ceva). In urma incidentului a aparut un echipaj de politie(pe care eu l-am chemat) care ne-a condus la sectie unde am dat declaratii.
Acest individ, sa zicem X, care a primit pumnul a doua zi s-a prezentat la URGENTE, iar cu scrisoarea medicala s-a prezentat la IML unde a primit certificatul medico-legal prin care s-a constatat ca are dubla fractura la maxilar.
In certificatul medico-legal se spune ca, respectiva fractura AR PUTEA SA FIE din respectiva seara.
Sincer, eu am mari dubii. Ce pot sa fac? X s-a dus la urgente dupa o zi. In acest interval putea sa fie lovit de oricine, putea chiar sa se loveasca singur.
Evenimentul a avut loc in data de 1 mai la ora 19:00, la sectie am ajuns la 19;30. Scrisoarea medicala de la urgenta este cu data de 2 mai ora 10:30. Certificatul medico-legal emis pe baza scrisorii medicale a fost eliberat pe data de 05 mai.
In acest interval(din seara zile de 1 mai, ora 20:30 cand am iesit din sectia de politie dupa ce am dat declaratiile si pana a doua zi, 2 mai ora 10:30) X putea sa-si cauzele singur aceste leziuni sau cu ajutorul altor persoane.
Eu cum procedez, in baza a ce prevederi legale as putea sa atac scrisoarea medicala, respectiv certificatul medco-legal? Ce parghii legale pot uzita ca sa ma apar?(daca se poate sa nu-mi recomantati un av, ci solutii legale, v-as fi profund recunoscator).
E posibil sa se prezinte la urgente la un interval asa mare si sa sustina ca eu i-am provocat aceste leziuni, nu ar fi trebuit sa mearga la urgente imediat?
Cel mai recent răspuns:
Ioanid Ioan , utilizator
12:30, 22 Decembrie 2019