avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Certificat medico-legal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Certificat medico-legal

In urma unei altercatii, persoana vatamata a obtinut un certificat medico-legal in care a primit 60 zile de ingrijiri medicale.
Eu am dubii cu privire la nr. zilelor de ingriji mai ales ca, i-am dat un singur pumn, iar in urma loviturii el nu a avut nimic(nu a cazut, nu a sangerat, nu a dat semne ca il doare ceva). In urma incidentului a aparut un echipaj de politie(pe care eu l-am chemat) care ne-a condus la sectie unde am dat declaratii.
Acest individ, sa zicem X, care a primit pumnul a doua zi s-a prezentat la URGENTE, iar cu scrisoarea medicala s-a prezentat la IML unde a primit certificatul medico-legal prin care s-a constatat ca are dubla fractura la maxilar.
In certificatul medico-legal se spune ca, respectiva fractura AR PUTEA SA FIE din respectiva seara.
Sincer, eu am mari dubii. Ce pot sa fac? X s-a dus la urgente dupa o zi. In acest interval putea sa fie lovit de oricine, putea chiar sa se loveasca singur.
Evenimentul a avut loc in data de 1 mai la ora 19:00, la sectie am ajuns la 19;30. Scrisoarea medicala de la urgenta este cu data de 2 mai ora 10:30. Certificatul medico-legal emis pe baza scrisorii medicale a fost eliberat pe data de 05 mai.
In acest interval(din seara zile de 1 mai, ora 20:30 cand am iesit din sectia de politie dupa ce am dat declaratiile si pana a doua zi, 2 mai ora 10:30) X putea sa-si cauzele singur aceste leziuni sau cu ajutorul altor persoane.
Eu cum procedez, in baza a ce prevederi legale as putea sa atac scrisoarea medicala, respectiv certificatul medco-legal? Ce parghii legale pot uzita ca sa ma apar?(daca se poate sa nu-mi recomantati un av, ci solutii legale, v-as fi profund recunoscator).
E posibil sa se prezinte la urgente la un interval asa mare si sa sustina ca eu i-am provocat aceste leziuni, nu ar fi trebuit sa mearga la urgente imediat?
Cel mai recent răspuns: Ioanid Ioan , utilizator 12:30, 22 Decembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc! Sarbatori fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de servicii medicale de urgenta gratuite in conditiile in care sunt asigurat? andomar andomar Pot beneficia de servicii de urgenta gratuite in conditiile in care sunt asigurat ? Am alunecat si am o problema cu un picior entorsa sau chiar fractura iar ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala sau ??? marius89 marius89 Am 20 de ani si am urmatoarea problema: In urma unei altercati,am fost lovit cu un obiect dur in cap,dupa care am ripostat si am lovit un minor cu pumnul in ... (vezi toată discuția)
Altercatie in trafic ContSters405010 ContSters405010 Buna ziua, In urma unei altercatii in trafic, am primit un pumn puternic in maxilar. M-am dezorientat pe moment, si individul a plecat. Am sunat la 112 si am ... (vezi toată discuția)