avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala sau ???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala sau ???

Am 20 de ani si am urmatoarea problema:
In urma unei altercati,am fost lovit cu un obiect dur in cap,dupa care am ripostat si am lovit un minor cu pumnul in cap.Acesta a fost la medicul legist,acesta ia elberat un certificat medico legal cu 25-30 zile ingrijiri medicale pt o fractura la mana.Eu nu mam atins de mana lui si nici nu sa intamplat nimic din care sa rezulte acea fractura.Acesta a depus o plangere,as vrea sa stiu si eu ce mi se poate intampla, incadrari, sanctiuni etc. cat mai multe detalii va rog si daca pot face o contraexpertiza in legatura cu acea fractura si acele zile de ingrijiri medicale... pt ca sunt 100% sigur ca a aranjat totul.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: marius89 , utilizator 23:41, 5 Noiembrie 2009
Art.181 alin.1 C.pen., vatamare corporala. Pedeapsa este de la 6 luni la 5 ani. Este posibil insa, ca incadrarea sa fie cea prevazuta de art.322 C.pen., incaierare, si-atunci, maximul prevazut pentru art.181 C.pen. se reduce cu un an.
Daca povestiti in detaliu cum s-a intamplat, putem "presupune" si noi care ar fi incadrarea juridica a faptei.
adica sa scriu exact cum s-a intamplat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala alina_sorina19 alina_sorina19 Buna,fratele meu a fost amenintat mai demult de un baiat si acum cateva seri l-au asteptat si l-au batut.A ajuns la spital cu fractura de maxilar(i l-au ... (vezi toată discuția)
Unde se incadreaza situatia? Grigore88 Grigore88 Buna ziua!!! Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie dar as avea nevoie de ajutor. [b]In primul rand[/b], unde se incadreaza fapta: am fost batut,( ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza certificat medico-legal eugennico eugennico In luna ianuarie am fost victima unei agresiuni(am fost lovit pe la spate in cap de mai multe ori cu o \"bâta de baseball),si am fost internat 15zile la ... (vezi toată discuția)