avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... formulare notificare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

formulare notificare

buna ziua,
as dori daca puteti sa-mi dati un exemplu prin care pot formula o notificare prin care sa anunt chirisul ca nu mai doresc prelungirea contractului de inchiriere si vreau ca imobilul sa fie eliberat la termenul stabilit si inscris in contract.
Contractul este inregistrat la finante si a fost incheiat in anul 2011.

multumesc
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 08:11, 6 Martie 2013
act intitulat "notificare" care sa contina cele expuse mai sus:
anunt chirisul ca nu mai doresc prelungirea contractului de inchiriere si vreau ca imobilul sa fie eliberat la termenul stabilit si inscris in contract.
aceasta notificare trebuie trimisa cu termen de 30 sau 60 de zile inainte de termenul de incetare a contractului?
In notificare pot sa-i mentionez ca eliberarea imobilului se face in urma unui PV de primire-predare, sau asta ii comunic in ultima zi?
Depinde ce clauze are in acest sens contractul de inchiriere pe care l-ati avut (il aveti inca, de fapt) incheiat cu chiriasul. Exista specificat un termen in aceasta situatie? In mod normal, termenul practicat este de 30 de zile. Daca vreti sa luati in calcul, omeneste vorbind, faptul ca persoana in cauza trebuie sa-si gaseasca un alt imobil si sa se mute, ati putea sa-l notificati cu 60 de zile inainte, ca sa aiba timp, mai ales daca vestea vine pe nepusa masa. Poate el ar fi dorit sa prelungeasca inchirierea... Depinde de situatia concreta si de relatia pe care o aveti cu chiriasul.

Cat priveste procesul-verbal, ar fi fost bine sa fie prevazut tot in contractul initial. Puteti mentiona acest lucru in notificare, nu ar trebui sa fie o problema pentru chirias. E oricum mai bine decat sa-l anuntati in ultima clipa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere inainte de termen biulian biulian Buna seara. Am un apartament care a fost inchiriat unei firme pentru birouri, eu fiind persoana fizica, pe o perioada de un an. La expirarea contractului eu ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere AdrianNicola AdrianNicola In cazul unui contract de inchiriere spatiu birouri intre 2 firme Daca locatorul (chiriasul) vrea sa rezilieze contractul inainte de termen si in contract nu ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere georgescuvaleria georgescuvaleria Sunt o persoana fizica care a inchiriat un apartament unei persoane juridice pe o perioada de 3 luni Contractul de inchiriere inregistrat la administratie a ... (vezi toată discuția)