avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ajutor deces!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ajutor deces!

Daca un salariat a decedat pe 8 ian 2013 in cat timp sotia lui poate depune cerere de acordarea ajutorului de deces la angajatorul decedatului? Exista un termen limita (o luna, doua sau cat...) pentru depunerea acestei cereri? Este urgent! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 14:21, 5 Martie 2013
Conform art.129 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice,ajutorul de deces se achita in termen de 24 de ore de la solicitare ,de catre angajator,in cazul decesului asiguratului care a desfasurat activitate pe baza contractului individual de munca. Din textul mentionat ,rezulta ca trebuia sa solicitati imediat ,dupa deces,acest ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor inmormantare salariat AlbertAndrey79 AlbertAndrey79 Buna seara am si eu o intrebare,tatal meu a decedat acum o luna,mama mea e casnica si a fost la casa de pesii pentru acel ajutor dar nu a fost ajutata cica ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces dia911 dia911 Poate primi ajutor de deces sora decedatului care este pensionara iar decedatul era salariat? Cine plateste ajutorul casa de pensii sau angajatorul? (vezi toată discuția)
Neacordare ajutor financiar in caz de deces de catre angajator familiei angajatului claudia85 claudia85 Buna seara, Ma confrunt cu o situatie delicata si va solicit sprijinul in a primi, calea legala de solutionare a problemei mele. La data de 19.sept.2016, ... (vezi toată discuția)