avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa succesiune

Am locuit impreuna cu socrii intr-un apartament de 3 camere si 48mp. Dupa ce acestia au decedat(ultimul dintre ei in 2012) am ramas in acest apartament , dar acum as dori impreuna cu sotul sa facem succesiunea. Mai are 2 frati care sunt de acord ca noi sa primim acest apartament. As vrea sa aflu ce trebuie sa fac, care sunt taxele si care este modalitatea prin care acestea ar fi mai mici pentru succesiune.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 14:01, 5 Martie 2013
Dezbateti ambele succesiuni. Fratii renunta la succesiunile ambilor parinti daca in patrimoniul defunctilor nu exista decat acest apartament ramanad unic mostebitor sotul dvs sau daca mai exista si alte bunuri accepta toti 3 si la partaj isi impart bunurile cum se invoiesc, respectiv sotul dvs ramane cu apartamentul si ceilalti frati isi impart alte bunuri.
Nu mai au alte bunuri. Dubla succesiune inseamna taxa de succesiune dubla?
In caz ca vrem sa vindem , mai este necesara succesiunea sau este de-ajuns sa fie de acord toti cu vanzarea?
Va multumesc.
Nu puteti vinde fara succesiunile dezbatute. Inseamna ca pe fiecare succesiune se va calcula un onorariu in functie de masa succesorala.Daca dezbateti succesiunile pana in doi ani de la deces nu platiti impozit de 1% pe valoarea masei succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

succesiune - buna ziua, tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie ... moisetdo moisetdo Buna ziua, Tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie 2020 el a murit, in aprilie 2021 a murit si ea.Tata i-a facut donatie pe tot ce detinea din ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)
Probleme de mostenire leusan leusan Tatal meu a decedat.Are un certificat de mostenitor dupa tatal lor(bunicul) impreuna cu fratii sai , si mama sa pe cote parti ,fara a fi iesiti din ... (vezi toată discuția)