avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchiriere - compensare chirie cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchiriere - compensare chirie cu imbunatatirile facute

am avut un contract de inchiriere pe un spatiu cu Uniunea Mestesugarilor pe anul 2012 . Contractul trebuia refacut in 2013( ei fac contracte numai pe 1 an) dar cand am mers sa semnez noul contract m-au anuntat ca vor sa faca o majorare a chiriei cu 10%, lucru ce m-a facut sa nu mai doresc continuarea relatiei cu ei si mi-am cautat alt spatiu. Pe 2013 nu am semnat nici un contract cu ei dar am stat in spatiul lor luna Ianuarie (intentionam sa stau in continuare asa cum o faceam de 10 ani deja, dar majorarea chiriei neanuntata m-a facut sa nu mai vreau colaborarea). Eu am adus imbunatatiri spatiului cu geamuri termopan, pereti placati cu rigips, gresie si parchet.Ei nu mi-au decontat nimic din toate aceste imbunatatiri. Eu am solicitat sa-mi ramburseze cei 1400 lei care am cheltuit in 2006 pentru geamurile termopan sau sa compenseze cu chiria ce ar fi trebuit sa dau pe luna Ianuarie si jumate de februarie- 1850 lei ( cu toate ca nu am semnat nici un contract cu ei). Ei sunt de acord dar sa le platesc diferenta de 450 lei. Am spus ca nu vreau sa platesc pentru ca investitia pe termopane din 2006 de 1400 lei facuta in spatiul lor astazi valoreaza dublu(chiria in 2006 era de 650 lei iar in 2012 era de 1350 lei).vor sa ma dea in judecata ca sa le platesc diferenta de 450 de lei. Credti ca ar trebui sa imi fac griji atata timp cat nu am semnat nimic cu ei pt anul 2013?
~ Conținut șters la cerere ~
imbunatatirile se fac cu acordul lor dar contractul este expirat iar pe ianuarie 2013 nu exista nici un contract semnat
Aveti acordul locatorului pentru executarea de imbunatatiri prevazut concret in contractul de locatiune si proces verbal de receptie a lucrarilor asumat de catre acesta?
~ Conținut șters la cerere ~
S-ar putea sa aveti o problema cu prescriptia dreptului de a cere contravaloarea acelor imbunatatiri, trecand mai bine de 6 ani de la data la care le-ati efectuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit imobil dat in locatiune 2009iulia 2009iulia Am inchiriat un spatiu comercial, iar locatarul - o banca - a adus modificari acestuia, in valoare de 8 miliarde (termopane, gresie etc.). Acum ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Chirie restanta la stat, compensare cu valoare imbunatatiri ContSters216223 ContSters216223 Am restanta la chirie.Am gasit pe internet,daca ai facut imbunatatiri,ti se scade din suma (chiria)datorita primariei.Bineinteles ca se poate justifica acele ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa fac un procesul verbal de predare spatiu eu ca si locatar? Cristina67 Cristina67 Buna. Va rog sa imi dati si mie un sfat. Am un contract de inchiriere spatiu pe persoana juridica. Pentru ca sunt restante la chirie proprietarul (pers ... (vezi toată discuția)