avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impozit imobil dat in locatiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impozit imobil dat in locatiune

Am inchiriat un spatiu comercial, iar locatarul - o banca - a adus modificari acestuia, in valoare de 8 miliarde (termopane, gresie etc.). Acum ar trebui sa declar aceasta sporire de valoare la primarie, pentru a plati impozitul aferent, insa doar diferenta de impozit m-ar ajunge 80 milioane, depasind cu mult chiria. Stiu ca, in calitate de proprietar, am obligatia de a achita taxele si impozitele, de altfel si in contractul de locatiune se prevede expres acest lucru, dar in momentul de fata eu nu beneficiez de aceste imbunatatiri, iar suma este foarte mare.
Ce pot face pentru a nu suporta eu aceasta diferenta de impozit? (in caz ca nu ajung la o intelegere cu banca).
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 10:02, 13 August 2009
Modificarile efectuate de locatar au fost efectuate cu acordul dv. expres? Nu ati inserat nicio clauza in contractul de locatiune prin care sa-i interziceti locatarului de a efectua investitii imobilului inchiriat fara acordul dv. expres?
La urma urmei, ce legatura au termopanele sau gresia cu care a dotat locatarul spatiul inchiriat? Aceasta valoare nu are nicio importanta la stabilirea valorii de impozitare.
De exemplu, daca eu imi fac in casa imbunatatiri ale confortului prin montarea unei CT, schimbarea gresiei, faiantei, izolarea peretilor, parchet etc. credeti ca sunt obligata de lege sa declar o valoare de impozitare mai mare? Nicidecum. Valoarea de impozitare a locuintelor sau spatiilor se face dupa alte criterii nu dupa ce mobila aveti in spatiu...
Asa incat, stati linistit pentru ca nu trebuie sa declarati la Primarie sau la fisc nimic.
Imbunatatirile efectuate de locatar cu acordul dv. ii pot da dreptul acestuia la scutirea de la plata chiriei o perioada mai lunga sau mai scurta sau la diminuarea acesteia. ;)
Mergeti la un avocat care sa va insoteasca la banca si la fisc.
Trebuie analizata legea care reglementeaza ceea ce sustineti dvs.
Care lege reglementeaza ceea ce sustine user-ul? La ce-i trebuie un avocat? ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere - compensare chirie cu imbunatatirile facute corsi corsi am avut un contract de inchiriere pe un spatiu cu Uniunea Mestesugarilor pe anul 2012 . Contractul trebuia refacut in 2013( ei fac contracte numai pe 1 an) dar ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit din chirii LilianaManea LilianaManea Vreau sa inchei un contract de inchiriere a unui spatiu (propritatea mea si a sotului) cu o societate comerciala. Viitorul chirias doreste sa faca pe ... (vezi toată discuția)
Modernizare spatiu inchiriat elenacapricorn elenacapricorn Am inchiriat un spatiu de la o institutie publica si am facut lucrari de modernizare la el.As vrea ca banii care i/am investit in acel spatiu ,pentru ... (vezi toată discuția)