Vreau sa contest decizia unei AC, respectiv comunicarea rezultatului final la o procedura de cerere de oferta.
In urma acestei comunicari, a fost declarat castigator unul dintre participanti.
La momentul depunerii ofertelor, acesta nu a prezentat Certificatele de atestare fiscala (bugetul local si cel consolidat).
La acel moment noi l-am verificat pe ANAF si figureaza cu restante destul de mari.
...si totusi a fost declarat castigator!
Ma puteti ghida in realizarea constatiei? De care art sa ma leg in formularea contestatiei?
Daca ofertantul nu a facut declaratia cf art 11 din 925/2006 si a depus documentele de calificare fara certificatele de plata a taxelor, nu trebuia sa fie neconforma oferta prin PV de deschidere a ofertelor?
In pv de deschidere doar se "inventarieaza" documente. Singurele motive, la deschidere, pentru care ofertele sunt respinse sunt: lipsa garnatiei de participare, oferte intarziate sau trimise la alta adresa. Prin urmare oferta nu putea fi respinsa la deschidere pentru lipsa certificate sau lipsa declaratie.
pai va zic eu ca cnsc va va respinge contestatia daca ofertantul si-a platit intre timp datoriile. or sa motiveze cu ratiunea pt care legiuitorul sanctioneaza un asemenea comportament or, daca ofertantul si-a achitat datoriile el e in legalitate. se pot prevala si de art. prin care poti prezenta astfel de documente eliberate si ulterior daca ai depus declaratie, si de faptul ca cei care beneficiaza de reesalonari nu vor fi sanctionati, samd. eu zic sunt slabe sansele sa va accepte vreo lipsa de tratament egal in raport cu ofertantul declarat castigator.
Problema, consider eu, consta in 2 probleme:
1. Daca avea dreptul sa completeze ulterior cu certificatele nedepuse la deschidere
2. Daca certificatele depuse consemnau datorii in luna anterioara, sau nu
La problema 1 exista reglementarea prin care nu trebuie sa se creeze un avantaj incorect fata de ceilalti ofertanti prin completarea documentelor, in cazul in care nu s-a depus declaratia de la art.11. In general, daca toti ceilalti ofertanti au depus toate documentele, se creeaza un avantaj. Daca s-a acceptat completare si cu alte documente (depinde si ce documente) si celorlalti ofertanti, este tratament egal.
La problema 2 asa cum am citit in FD, ofertantul nu trebuia sa aiba datorii in luna anterioara. Daca a completat ulterior, din documentul depus trebuia sa reiasa acelasi lucru, nu altceva. In cazul in care avea datorii in luna anterioara trebuia respins.
Noi stim ca nu a esalonat plati, nu si-a platit datoria si deci nu avea cum sa completeze documentatia cu certificatele lipsa...pt ca nu avea cum sa le scoata!
Am contactat un avocat sa ne spriine in formularea contestatiei....sa vedem ce iese