avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Lege noua in legatura cu cresterea celui de-al doilea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lege noua in legatura cu cresterea celui de-al doilea copil, in timpul CCC-ului al primului copil

Buna ziua,

Ma confrunt cu o dilema din ianuarie ! Am nascut al doilea copil in timpul CCC-ului de la primul copil> Primul copil este nascut in aprilie 2011 si am optat pt. CCC timp de doi ani, iar ce de-al doilea copil este nascut in luna februarie 2012. Cand am fost sa depunem actele pt cel de-al doilea copil, ni s-a spus sa bagam doar acte necesare alocatiei pt al doilea copil, si sa continuam cu indemnizatia primului copil, iar inainte cu 3 luni de a face 2 ani ( primul copil) , sa mergem sa depunem actele pt indemnizatia celui de-al doilea copil. Cand s-a dus sotul, surpriza: apropae ca l-a certat, ca de ce nu ne-am mai dus pe-acolo ( de parca noi aveam timp de asta, desi era in interesul nostru...), caci din martie 2012 s-a dat o lege,de la care beneficiem de un stimulent de 600 de lei si pt cel de-al doi-lea copil.

Acum intrebarile mele sunt : DE CAND S-A DAT LEGEA ACEASTA?
DESPRE CE LEGE ESTE VORBA?
PUTEM SA RECUPERAM ACEI BANI?

Va multumesc mult pentru raspuns !
O zi frumoasa tuturor :)
Cel mai recent răspuns: spiridonf18 , utilizator 09:38, 6 Martie 2013
1. Este vorba de Legea 166/09.10.2012 care a modificat OUG 124/2011 care a modificat OUG 111/2010.

2. - De la 01.10.2012 trebuia sa primiti cei 600 lei pe perioada de suprapunere.
- Incercati acum la Primarie dar cred ca o sa vi se aprobe cu data depunerii cererii, nu retroactiv.
Multumesc frumos pentru promptitudine! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Am si eu nelamurire legata de urmatoarea situatie. Cumnata mea a nascut 2 copii la diferenta de 1 si 6 luni - ma intereseaza daca nu cumva ... (vezi toată discuția)
Acordarea sumei de 600 de ron pentru al doilea copil in ccc miruna_ion miruna_ion Buna ziua, am citit la dumneavoastra pe site un articol http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_30528/avocatnet.html#axzz2IEvWQAeu in care se zice ca ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie si cei 600 lei pentru suprapunere ccc mihaelarizea2005 mihaelarizea2005 BUNA ZIUA! Eu ma aflu in CCC pentru al doilea copil nascut pe 17 iunie 2011, iar primul copil l-am nascut pe 8 februarie 2010, de aici rezulta o suprapunere ... (vezi toată discuția)