avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Am si eu nelamurire legata de urmatoarea situatie.

Cumnata mea a nascut 2 copii la diferenta de 1 si 6 luni - ma intereseaza daca nu cumva trebuia sa primeasca 2 astfel de indemnizatii?

Unde este mentionat acest lucru - si ce se poate face in conditia in care s-a primit o singura indemnizatie.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:58, 1 Noiembrie 2012
Pentru a primi un raspuns trebuie sa faceti urmatoarele precizari:
- cand s-a nascut primul copil?
- cand s-a nascut al doilea copil?
- daca actualmente mama se afla in CCC si pentru care copil?
- pentru care varianta de CCC1 a optat: pana la 1 an sau pana la 2 ani?
- pentru care varianta de CCC2 a optat: pana la 1 an sau pana la 2 ani?
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Primul copil s-a nascut in februarie 2010 iar cel de-al doilea in noimebrie 2011. In prezent mama se afla in concediu pentru cel de-al doilea copil si pentru ambii copii a optat pentru concediu de 2 ani.

Va multumesc,
1. Pentru primul copil a intrat in CCC1 in baza OUG 148/2005.

2. Pentru al doilea copil a intrat in CCC2 in baza OUG 111/2010, in vigoare de la 01.01.2011.

3. - Deoarece primul copil este nascut in 2010 si al doilea in 2011, OUG 111/2010 nu mai prevedea plata celo 600 lei pe perioada de suprapunere.
- Aceasta problema s-a rezolvat acum, incepand cu 01.10.2012, prin modificarea OUG 111/2010 de catre Legea 166/2012.
- Dar nu se mai aplica in cazul dvs. deoarece primul copil a implinit deja 2 ai in februarie 2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie si cei 600 lei pentru suprapunere ccc mihaelarizea2005 mihaelarizea2005 BUNA ZIUA! Eu ma aflu in CCC pentru al doilea copil nascut pe 17 iunie 2011, iar primul copil l-am nascut pe 8 februarie 2010, de aici rezulta o suprapunere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea celui de al doilea copil adina-mihaela adina-mihaela buna ziua.as avea si eu o intrebare.am un copil de 1 an si 8 luni.ar tb sa ma intorc la servici in noiembrie.acum am ramas insarcinata si ar tb sa nasc in ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie ccc1-ccc2 sisicutz sisicutz Buna ziua, sunt in CCC1 pana in aprilie 2012, iar in ianuarie 2012 voi naste cel de-al doilea copil. 1. Cum se calculeaza indemnizatia pentru al doilea copil ... (vezi toată discuția)