avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Somatia de plata si cererea in anulare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Somatia de plata si cererea in anulare

Buna ziua,daca in cazul unei somatii de plata fac cerere in anulare,mai pot face contestatie la executare,in cazul respingerii cererii in anulare? Cum e mai bine? Multumesc!
Daca facet cerere in anulare si ulterior contestatie la executarea, aceasta din urma cerere va va fi respinsa.
Contestatie la executare veti putea face numai dupa ce se va incepe executarea si veti primi o somatie.
Pai,cum e mai bine sa fac,pentru ca nu pricep deloc.
Somatia de plata si contestatia in anulare privesc judecarea actiunii privind emiterea somatiei.

Dupa ce aceasta a fost emisa si contestatia respinsa incepe o noua etapa a procesului civil, anume aceea a executarii.

Creditorul demareaza executarea silita care incepe cu o somatie, dvs avand posibilitatea - conform legii - de a formula contestatie la executare impotriva actelor de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita contraventie smeagull smeagull Buna ziua, Sunt consilier juridic la primul abuz al primariei asupra s.c. la care lucrez, si am nevoie de putin ajutor: Starea de fapt: Politia comunitara a ... (vezi toată discuția)
Opozitie la executare sau contestatie la executare dea_80 dea_80 Un mic sfat , Ce-mi recomandati sa aleg opozitia sau contestatia la executare .In fapt Firma X emite B.O la ordin cu data scadenta , dar la data scadenta nu ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare galati galati buna ziua, am o rugaminte, imi puteti spune va rog cand trebuia formulata o contestatie in anulare prima data cand s-a primit somatia sau se poate si ... (vezi toată discuția)